Ακούστε τη Mercedes-AMG GT Coupe να «βρυχάται» στο Nurburgring (video)


Η Mercedes-AMG GT Coupe κάνει «βόλτες» στο Nurburgring και εντυπωσιάζει με το εκκωφαντικό της τραγούδισμα, φορώντας λιγότερο καμουφλάζ από ποτέ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: CarSpyMedia - YouTube
  • 4/6/2023

Ο ηλεκτρισμός είναι πλέον ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της αυτοκίνησης παγκοσμίως. Μέχρι όμως να γίνει η πλήρης μετάβαση από τα οκτάνια στους ηλεκτροκινητήρες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να εξελίσσουν τα υβριδικά τους σύνολα. Μία από αυτές είναι κι η Mercedes, η οποία βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών κι εξέλιξης της νέας AMG GT 63 S E Performance.

Το πανίσχυρο μοντέλο εθεάθη να κάνει γύρους στο Nurburgring, προσφέροντας αρκετά αποκαλυπτικό υλικό. Η εκκωφαντική νότα της εξάτμισης το χαρακτηρίζει και προδίδει ότι η ισχύς του μπορεί και να ξεπερνά τους 830 ίππους, όπως βλέπουμε και στην τετράθυρη Mercedes-AMG GT 63 S E Performance. Αυτό θα οφείλεται ενδεχομένως σε ένα υβριδικό σύστημα που θα συνδυάζει τον κινητήρα twin turbo V8 των 4,0 lt με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Αν και το παραπάνω δεν έχει επιβεβαιωθεί, προηγούμενες εικόνες του coupe μαρτυρούν την ύπαρξη θύρας φόρτισης στον πίσω προφυλακτήρα. Ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η νέα GT Coupe θα φέρει την ίδια μηχανική γκάμα με τη νέα SL. Αυτό σημαίνει ότι ο προαναφερθείς τετράλιτρος V8 θα μπορούσε να παράγει 469 ή 577 ίππους, όπως στην SL55 και SL63, αντίστοιχα.

Στο συγκεκριμένο video που δημοσίευσε το κανάλι CarSpyMedia στο YouTube, εμφανίζονται 4 πρωτότυπα, σε μπλε, κόκκινο, ασημί και μαύρο χρώμα, τα οποία φέρουν σημαντικά μειωμένο καμουφλάζ, παρουσιάζοντας αρκετές ομοιότητες με την SL, όμως υπάρχουν πολλές σημαντικές διαφορές, κυρίως στον μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα. Όσο για το εσωτερικό, δεν υπάρχουν στοιχεία που να προδίδουν την εμφάνιση της καμπίνας του μοντέλου, όμως αναμένεται να δούμε αρκετές ομοιότητες και σε αυτόν τον τομέα.

Η ύπαρξη ήδη εκτενούς κατασκοπευτικού φωτογραφικού υλικού μάς προϊδεάζει για την ημερομηνία κυκλοφορίας της AMG GT Coupe. Το πανίσχυρο προϊόν των Γερμανών αναμένεται να αποκαλυφθεί ολοκληρωτικά μέσα στο τρέχον έτος, καταφτάνοντας στις αντιπροσωπείες πιθανώς μέσα στο 2024. Όλα δείχνουν πως η καταλληλότερη ευκαιρία της Mercedes να τραβήξει το κάλυμμα από το νέο μοντέλο είναι η έκθεση κινητικότητας IAA στο Μόναχο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δείτε το video...