Ακυρώθηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ!


ΘΥΜΑ ΤΟΥ COVID-19 ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΝΤΙΤΡΟΙΤ, Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/3/2020

Η πανδημία του κορωνοϊου έχει «γονατίσει» τις Ηνωμένες Πολιτείες με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται καθημερινά και δυστυχώς να παρασέρνει προς τα πάνω κι αυτόν των θυμάτων.

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ορυμαγδός εξελίξεων δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το επόμενο μεγάλο αυτοκινητιστικό «ραντεβού» επί αμερικανικού εδάφους, καθώς ανακοινώθηκε κι επίσημα η ακύρωση της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Το φετινό NAIAS επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 7 έως τις 20 Ιουνίου στην πόλη που αποτελούσε ανέκαθεν «σημείο αναφοράς» για την αυτοκίνηση όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά παγκοσμίως.

Όμως ο COVID-19 «καλπάζει» στις ΗΠΑ με την πολιτεία του Μίτσιγκαν να μετράει ήδη 4.650 επιβεβαιωμένα κρούσματα με 111 θανάτους! Μάλιστα η κομητεία του Γουέιν, όπου βρίσκεται το Ντιτρόιτ, είναι μία από τις τρεις «κόκκινες» περιοχές του Μίτσιγκαν, όπερ σημαίνει πως έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 500 κρούσματα και συγκεκριμένα 2.316, εκ των οποίων τα 1.377 στην πόλη του Ντιτρόιτ!

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις, οι Αρχές της Πολιτείας αποφάσισαν να μετατρέψουν για τους επόμενους έξι μήνες τα 67.200 τετραγωνικά μέτρα του εκθεσιακού χώρου του TCF Center σε ένα διόροφο νοσοκομείο 900 κλινών αποκλειστικά για ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Μάλιστα τη λειτουργία του νοσοκομείου θα αναλάβει ο Αμερικανικός Στρατός…