Αναβαθμισμένη έκδοση για το Mazda MX-5 (photos)


Το 2023 Mazda MX-5 αποκαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέκτησε νέα επίπεδα εξοπλισμού, διατηρώντας τους ίδιους κινητήρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 25/10/2022

Η τέταρτη γενιά του Mazda MX-5, με την κωδική ονομασία ND, κυκλοφορεί από το 2014 και στη διάρκεια των προηγούμενων ετών έχει δεχθεί αρκετές «ήπιες» αναβαθμίσεις. Το τμήμα εξέλιξης της Mazda στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε μια σειρά αλλαγών για το 2023.

Στις αλλαγές περιλαμβάνονται νέα ονόματα για τα επίπεδα εξοπλισμού και νέα απόχρωση άμμου Zircon στην παλέτα χρωμάτων. Η σειρά των 10 εκδόσεων διατηρεί την ίδια γκάμα κινητήρων, διαθέτει τρία επίπεδα εξοπλισμού και δύο τύπους αμαξώματος: Roadster, που αντικαθιστά την ονομασία Convertible και Retractable Fastback.

Οι διαθέσιμοι βενζινοκινητήρες είναι δύο, ο 1,5 L που αποδίδει 132 PS και ο 2λιτρος Skyactiv-G που αποδίδει 184 PS. Η βασική έκδοση Prime-Line διατίθεται αποκλειστικά με τον κινητήρα 1,5 L. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, θερμαινόμενα καθίσματα επενδυμένα με μαύρο ύφασμα με ασημί ραφές, κλιματισμό, ηχοσύστημα με έξι ηχεία και σύστημα Kinematic Poture Control (KPC), που είναι στάνταρ για όλα τα MX-5.

Η έκδοση Exclusive Line προσθέτει διάτρητη μαύρη δερμάτινη ταπετσαρία, καθρέφτες στο χρώμα του αμαξώματος, αναβαθμισμένους προβολείς και μια σειρά από ADAS. Είναι επίσης διαθέσιμη με τον κινητήρα 2,0 L, ο οποίος με χειροκίνητο κιβώτιο διατίθεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αποσβεστήρες Bilstein και μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Τέλος, το κορυφαίο Homura διατίθεται μόνο με τον πιο ισχυρό κινητήρα και διακρίνεται οπτικά από τις ζάντες αλουμινίου Gun Metallic 17 ιντσών BBS, τις πλάκες από ανοξείδωτο χάλυβα με το λογότυπο MX-5, τις κόκκινες δαγκάνες φρένων Brembo, και την πιο premium διάτρητη επένδυση Nappa στο εσωτερικό της καμπίνας.