Ανακαλύπτοντας τη νέα Skoda Fabia


Η Skoda προγραμματίζει να παρουσιάσει τη νέα Fabia εντός του έτους και οι συγκεκριμένες ψηφιακές απεικονίσεις προσεγγίζουν αρκετά αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε, ως τελικό σχέδιο.

  • 27/1/2021

Τα εν λόγω renderings δημοσιεύτηκαν στο ρωσικό site Koleca και απεικονίζουν τη νέα, τέταρτη γενιά της Skoda Fabia. Ο δημιουργός τους χρησιμοποίησε πραγματικές φωτογραφίες από τις δοκιμές των πρωτοτύπων, οπότε με αρκετή ασφάλεια μπορούμε να υποθέσουμε ότι το τελικό μοντέλο παραγωγής θα είναι πολύ κοντά σε αυτό που βλέπουμε εδώ.

Οπτικά, μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ομοιότητες τόσο με το ομόσταυλο VW Polo, όσο και με τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας, όπως το Scala. Μιλάμε φυσικά για τις γραμμές του αμαξώματος και για λεπτομέρειες όπως η μάσκα μπροστά και τα φωτιστικά σώματα. Αναφορικά με την πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται, αναμένεται να είναι η MQB A0 του ομίλου Volkswagen, που χρησιμοποιούν τα VW Polo, Seat Ibiza, και Audi A1.

Ένα ακόμη ερωτηματικό έχει να κάνει με τα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα εξοπλίζεται. Οι φήμες θέλουν ως βασικό κινητήρα ένα χιλιάρη TSI, σε δύο εκδόσεις ισχύος και σε δύο εκδοχές, μία συμβατική και μία mild hybrid. Πετρελαιοκινητήρες δεν γνωρίζουμε αν θα δούμε, ενώ αρκετά απίθανο είναι να κατασκευαστεί και κάποια κορυφαία έκδοση RS.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η επόμενη Fabia θα είναι ένα πραγματικά άνετο για την κατηγορία του αυτοκίνητο, καθώς οι άνθρωποι της Skoda δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ευρυχωρία. Λογικά σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει και η έκδοση Combi, που θα δώσει στο Τσέχικο supermini ένα ακόμη πλεονέκτημα, έναντι του ανταγωνισμού.

Διαβάστε ακόμα: