Ανακοινώθηκαν οι τιμές του Ford Bronco σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία


Οι ευρωπαϊκές αγορές ανοίγουν τον διαμορφωτή του Ford Bronco στα επίσημα site τους και πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν το εμβληματικό μοντέλο. Τιμές, εκδόσεις, εξοπλισμός. 

  • 15/3/2023

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ford για την έλευση του Bronco στην Ευρώπη αλλά και στην ελληνική αγορά, Γερμανοί, Γάλλοι και Ιταλοί ανεβάζουν στα επίσημα site τους το εμβληματικό μοντέλο και ανοίγουν τον διαμορφωτή σε όσους επιθυμούν να το παραγγείλουν.

Όπως γνωρίζαμε ήδη, οι δύο διαθέσιμες εκδόσεις είναι η hardcore Outer Banks και η Badlands, που ξεχωρίζει για τις κορυφαίες ικανότητές της σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές. Και οι δύο τροφοδοτούνται από τον κινητήρα Ford EcoBoost V6 2.7L που αποδίδει 335 PS και ροπή 563 Nm, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων.

Το Bronco Outer Banks είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο μεταφοράς δύο ταχυτήτων που επιτρέπει την εναλλαγή εν κινήσει με το πάτημα του κουμπιού μεταξύ μακριών και κοντών σχέσεων.

Το Bronco Badlands προσθέτει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τον εμπρός άξονα, καθώς και ένα σύστημα αποσύνδεσης της εμπρός αντιστρεπτικής δοκού, εξασφαλίζοντας μέγιστη άρθρωση στην ανάρτηση σε απαιτητικές συνθήκες. Επιπλέον, ένα ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο μεταφοράς δύο ταχυτήτων με αυτόματη λειτουργία επιτρέπει την απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ 2WD και 4WD, ανάλογα με τις συνθήκες, αφήνοντας τον οδηγό απερίσπαστο προκειμένου να συγκεντρωθεί στο δρόμο.

Σε επίπεδο βασικού εξοπλισμού, μια από τις κύριες διαφοροποιήσεις των εκδόσεων εντοπίζεται στις ζάντες. H Outer Banks «φοράει» 18άρες και συνδυάζονται με ελαστικά 32 ιντσών της Bridgestone ενώ η Badlands έρχεται με 17άρες και ελαστικά all-terrain 33 ιντσών της BF Goodrich.

Από εκεί και πέρα ο βασικός εξοπλισμός είναι πλούσιος και στις δύο εκδόσεις και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει οθόνη 12 ιντσών για το infotainment system SYNC4, κάμερα 360 μοιρών, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ηχοσύστημα 10 ηχείων της B&O αλλά και πλούσιο πακέτο με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης ADAS.

Η αρχική τιμή της έκδοσης Outer Banks στη Γερμανία είναι τα 74.500 ευρώ ενώ στο Bronco Badlands οι τιμές ξεκινούν από τα 78.500 ευρώ. Από εκεί και πέρα οι τιμές του Ford Bronco ανακοινώθηκαν επίσης σε Γαλλία, Ιταλία και είναι 76.500 ευρώ και 80.500 ευρώ. Πλέον, περιμένουμε να μάθουμε που θα τοποθετηθεί τιμολογιακά το μοντέλο και στην ελληνική αγορά.