Ανανέωση για το Lexus LC


Η Lexus προέβη σε αλλαγές στο LC, το σπορ coupe μοντέλο της, με σκοπό να του προσδώσει καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά και να κάνει πιο ελκυστικό στους υποψήφιους αγοραστές.

  • 10/4/2020

Οι ουσιαστικότερες αλλαγές στο σπορ μοντέλο της Lexus αφορούν στην ανάρτηση και στο μειωμένο βάρος του οχήματος σε σχέση με πριν. Όπως ανακοινώθηκε από την ιαπωνική εταιρεία, το LC Coupé ζυγίζει περίπου 10 kg λιγότερο συγκριτικά, χάρη στη χρήση ελαφρύτερων τμημάτων στην ανάρτηση του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, έχουν τοποθετηθεί αλουμινένια ψαλίδια και ελαφρύτερες, κοίλες αντιστρεπτικές ράβδοι οι οποίες είναι ανθεκτικότερες και έχουν μικρότερη διάμετρο, καθώς και ελαφρύτερα ελατήρια. Επίσης, τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ απέκτησαν και μια πιο μαλακή ρύθμιση. Τέλος, στην εξοπλιστική έκδοση που το αυτοκίνητο έχει τροχούς 21 ιντσών, αυτοί αποτελούνται από ελαφρύτερο κράμα. 

Σύμφωνα με τη Lexus, οι αλλαγές στην ανάρτηση έκαναν το LC Coupé να έχει καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά από πριν, να δίνει καλύτερη αίσθηση στον οδηγό όταν επιλέγει να κινείται με γρήγορο ρυθμό αλλά και να είναι πιο άνετη στην απόσβεση των ταλαντώσεων. Ωστόσο, οι άνθρωποι της εταιρείας δεν περιορίστηκαν σε αυτές αλλά βρήκαν την ευκαιρία να τις συνδυάσουν και με μικρής έκτασης αναβάθμιση στον εξοπλισμό του μοντέλου όπως και σε ό,τι αφορά στους χρωματισμούς του αμαξώματος και του εσωτερικού με τους οποίους θα είναι διαθέσιμο εφεξής.

Το LC Coupé διαθέτει πλέον σύστημα «Active Cornering Assist» για καλύτερη αίσθηση στις στροφές, ενώ έχουν επαναρυθμιστεί η ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού και το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης για να ταιριάζουν στα βελτιωμένα οδικά χαρακτηριστικά του. Τo ίδιο έχει συμβεί και στο σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρας του LC 500h, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας του αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων που διαθέτει το LC 500. Επίσης, έχει αναπροσαρμοστεί το σύστημα infotainment για να γίνει πιο χρηστικό και υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης smartphone Android Auto και Apple CarPlay.

Τo LC Coupé διατίθεται σε δύο εκδόσεις αναφορικά με τον κινητήρα του. Το LC 500 έχει τον πεντάλιτρο V8 βενζινοκινητήρα των 464 PS/7.100 rpm και το LC 500h τον 3,5 λίτρων V6 κινητήρα (299 PS) και τον ηλεκτροκινητήρα (179 PS). Η συνδυαστική μέγιστη ισχύς του υβριδικού συστήματος είναι 359 PS.