Ανανέωση για το Mazda 2


Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ένα διακριτικό facelift για το μικρότερο μοντέλο της γκάμας που αναμένεται από τις αρχές του νέου έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/7/2019

Το Mazda 2 μπορεί να ακούγεται σαν κάτι νέο για μας και μετά την επιστροφή της μάρκας στην ελληνική αγορά, αλλά έχει περάσει σχεδόν μια πενταετία από το αρχικό του λανσάρισμα. Λογικό είναι ο Βενιαμίν της εταιρίας να περνά από μία κυρίως αισθητική ανανέωση για να αποκτήσει ένα πιο φρέσκο παρουσιαστικό εναρμονισμένο με εκείνο του Mazda 3.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες στο εσωτερικό υπάρχουν περισσότερα μαλακά πλαστικά που αναβαθμίζουν τον διάκοσμο και την άνεση των επιβατών. Πλουσιότερος είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός με το σύστημα πολυμέσων Mazda Connect να προσφέρει τις πιο πρόσφατες δυνατότητες συνδεσιμότητας σε πρωτόκολλο επικοινωνίας Apple Car Play και Android Auto.

Στην γκάμα του Mazda 2 υπάρχει ο ατμοσφαιρικός SkyActiv βενζίνης των 1.500 cc που αποδίδει 75 PS ή 90 PS και συνδυάζει με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Αξιοσημείωτο είναι πως σε ορισμένες αγορές εκτός Ευρώπης υπάρχει και ντίζελ έκδοση στα 1.800 cc, με τετρακίνηση.

Παράλληλα η Mazda κάνει λόγο για αναβαθμισμένη ανάρτηση με καλύτερο έλεγχο δυναμικών χαρακτηριστικών και υψηλότερων επιπέδων άνεσης όταν το σύστημα GVC Plus (G-Vectoring Control Plus) προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Το ανανεωμένο Mazda 2 θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο και στην Ευρώπη από τις αρχές 2020.