Ανάρπαστη η BMW M3 Touring – Αυξάνεται η παραγωγή για να καλυφθεί η υψηλή ζήτηση


Η BMW αναγκάστηκε να πατήσει τέρμα το γκάζι στην παραγωγή της M3 Touring λόγω της μεγάλης ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/7/2023

Όλα δείχνουν ότι η BMW M3 Touring έχει κλέψει τις καρδιές των οδηγών στην Ευρώπη, τόσο που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε να αυξήσει την παραγωγή, προκειμένου να βρίσκεται σε θέση να διαχειριστεί τον όγκο των παραγγελιών, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος M, Frank van Meel, μιλώντας στο Bimmer Today.

Ο Γερμανός CEO σημείωσε ότι η εταιρεία βρέθηκε προ εκπλήξεως με το ενδιαφέρον που έδειξαν οι πελάτες της για την M3 από το ντεμπούτο της στην περσινή έκδοση του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Έτσι, η BMW αποφάσισε να τονώσει τους ρυθμούς της παραγωγής του μοντέλου στο εργοστάσιο στο Μόναχο για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αγοράς. Μάλιστα, παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, οι πελάτες της θα χρειαστεί να περιμένουν, πριν πάρουν στα χέρια τους το νέο τους απόκτημα. 

Μπορεί λοιπόν η μεγάλη ζήτηση να μην αποτελεί «πρόβλημα» για την εταιρεία, αφού σημαίνει ότι η M3 Touring έχει κάνει πάταγο στην αγορά, όμως η αφοσίωση της γραμμής παραγωγής αποκλειστικά σε αυτήν την έκδοση μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την έλευση άλλων, πιο ισχυρών εκδοχών του.

Για παράδειγμα, φαίνεται ότι η BMW ετοιμάζει μία «ακραία» έκδοση της M3 Touring, της οποίας η παραγωγή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αφού το εργοστάσιο που προορίζεται να τη «φιλοξενήσει» έχει πολύ περιορισμένη χωρητικότητα, εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής της συμβατικής έκδοσης, όπως αναφέρει το BMW Blog.

Αυτή πρόκειται ενδεχομένως για την έκδοση CS, η οποία έχει εξοπλιστεί με αεροδυναμικές προσθήκες στο μπροστινό μέρος, ενώ κι η ανάρτηση έχει χαμηλώσει. Το πιθανότερο σενάριο θέλει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να φέρει την ισχυρότερη εκδοχή του twin-turbo εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα των 3,0 lt, ο οποίος αποδίδει 550 PS και 649 Nm ροπής.