Δείτε πόσα km/h έπιασε η BMW M3 Touring στην Autobahn (video)


Η ταχύτητα, η στιβαρότητα και η παντοδυναμία της BMW M3 Touring είναι αξεπέραστα, και το γερμανικό «όπλο» αποδεικνύει την αξία του στην Autobahn.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AutoTopNL - YouTube
  • 20/2/2023

Η BMW M3 Touring είναι η πρώτη έκδοση station wagon της οικογένειας M3 που κυκλοφόρησε ποτέ στην παραγωγή, υιοθετώντας τον τέλειο συνδυασμό πρακτικότητας και επιδόσεων. Φυσικά, αυτό το οφείλει στη μονάδα ισχύος της, την οποία έχει «κλέψει» από την M3 Competition.

Τώρα, η ομάδα του καναλιού AutoTopNL στο YouTube αναδεικνύει τις ακραίες επιδόσεις της με τον καλύτερο τρόπο. Το ολλανδικό κανάλι ταξιδεύει με την M3 Touring στη γερμανική Autobahn, γνωστή για την απουσία ορίου ταχύτητας, η οποία προτιμάται από πολλούς petrolheads που θέλουν να οδηγήσουν τα υπεροχήματά τους στο δρόμο, χωρίς να «βασανίζονται» με κλήσεις που προκύπτουν από τη μη τήρηση του ορίου ταχύτητας.

Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα, η M3 Touring «κρύβει» έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα με twin turbo, χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος αποδίδει 510 PS και 650 Nm ροπής, με την κίνηση να διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 8 σχέσεις. Η πανίσχυρη μονάδα ισχύος επιτρέπει στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 km/h σε 3,6 sec, δηλαδή μόλις 0,1 sec αργότερα από την M3 CS (sedan), κάτι που αξίζει να «θυσιάσει» κανείς, αφού ό,τι χάνει, το κερδίζει σε πρακτικότητα, λόγω του αμαξώματος.

Στο συγκεκριμένο video, η M3 Touring ξεπερνά τα 250 km/h σε όλες τις προσπάθειες χωρίς κανένα πρόβλημα, και φτάνει στα 274 km/h αρκετές φορές, όμως ο οδηγός συναντά κίνηση, κι αναγκάζεται να κόψει. Μετά από κάποιες ακόμα προσπάθειες, και αρκετά προσπεράσματα, το γερμανικό station wagon καταφέρνει να αγγίξει τα 288 km/h, δείχνοντας ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμα και τα 290 km/h, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, και χωρίς να διακόπτεται από την κίνηση. Μόνο να φανταστεί μπορεί κανείς, για τι είναι πραγματικά ικανό το όχημα, ειδικά αν δεχτεί τροποποιήσεις.

Δείτε την BMW M3 Touring να πιάνει τα 288 km/h: