Ανατροπή και... πέναλτι για το Jeep Wrangler σε Crash Test (Video)


Προβλημάτισε με τη συμπεριφορά του σε crash test το Jeep Wrangler το οποίο μετά την πρόσκρουσή του σε σταθερό εμπόδιο ανετράπη.

  • 8/5/2020

Το Jeep Wrangler αποτέλεσε τον αρνητικό πρωταγωνιστή του νέου κύκλου δοκιμών πρόσκρουσης που πραγματοποίησε ο αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων.

Παρά το γεγονός ότι το ανανεωμένο Jeep Wrangler κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των crash tests του IIHS στη διαδικασία της πρόσκρουσης σε σταθερό εμπόδιο μικρής επιφάνειας, το γνωστό σε όλους offroader ανετράπη.

Η συμπεριφορά του αυτή οδήγησε του υπεύθυνους του IIHS να υποβαθμίσουν την αξιολόγηση του αυτοκινήτου, καθώς η ανατροπή οδήγησε ενέχει τον κίνδυνο του τραυματισμού για τον οδηγό.

Μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση του Jeep Wrangler δεν εφοδιάζεται με πλευρικούς αερόσακους, οι οποίοι σε περίπτωση ανατροπής θα προστάτευαν αποτελεσματικότερα τους επιβάτες.

Παρά το γεγονός ότι στο αντίστοιχο test που είχε πραγματοποιήσει η Fiat-Chrysler δεν είχε αναφερθεί η πιθανότητα ανατροπής του οχήματος, ο αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων επανέλαβε τη διαδικασία, αποδεικνύοντας το ακριβώς αντίθετο.

Η Fiat-Chrysler επεσήμανε ότι το αυτοκίνητο θα έπρεπε να έχει προσδεθεί στο σύστημα που εξασφαλίζει την κίνησή του κατά τη διάρκεια των δοκιμών πρόσκρουσης. Η διαδικασία επαναλήφθηκε μόνο που το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικά αποτελέσματα από τη μετωπική σύγκρουση ενός νέου και ενός παλαιού Nissan Navara (Video)