Άνοιξαν οι παραγγελίες του νέου Volkswagen Passat - Η τιμή του στη Γερμανία


Η 9η γενιά του Volkswagen Passat, διαθέσιμη αποκλειστικά ως station wagon, απέκτησε τιμές στη Γερμανία. Δείτε κινητήρες και εκδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN AG
  • 17/11/2023

Η Volkswagen παρουσίασε την 9η γενιά του Passat την τελευταία ημέρα του περασμένου Αυγούστου και πλέον ήρθε η ώρα να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία.

Η γερμανική φίρμα έκανε γνωστό ότι το ολοκαίνουριο station wagon μοντέλο είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε ορισμένες αγορές της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες είναι, φυσικά, η γερμανική, στην οποία έγιναν γνωστές αμέσως και οι τιμές του.

Αν και έχει ανακοινωθεί ότι θα εφοδιάζεται με πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης (TSI), diesel (TDI), ήπια υβριδικούς (eTSI) και plug-in-hybrid (eHybrid), αρχικά λανσάρεται αποκλειστικά με δύο κινητήρες, που αποδίδουν 150 PS. Πρόκειται για τον ήπια υβριδικό 1,5 L eTSI και τον 2λιτρο TDI, αμφότεροι με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Με μήκος 4.917 mm, πλάτος 1.852 mm, ύψος 1.506 mm και μεταξόνιο 2.841 mm (50 mm μεγαλύτερο από την απερχόμενη έκδοση), το νέο Passat προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους, κάτι που αποτυπώνεται στο πορτμπαγκάζ των 690 lt, που φτάνει και τα 1.920 lt με πεσμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων (1.780 lt στην 8η γενιά).

Εκτός από τις αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση, αναμορφωμένο είναι και το εσωτερικό, που διαθέτει οθόνη 12,9 ιντσών για το σύστημα infotainment στο βασικό εξοπλισμό, που μπορεί να φτάσει και έως τις 15 ίντσες στις πλουσιότερες εκδόσεις. Δείτε αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά του νέου Passat πατώντας ΕΔΩ.

Στο εμπορικό του λανσάρισμα στην αγορά της Γερμανίας, δεν υπάρχει η εισαγωγική έκδοση «Passat». Αυτή θα μπορεί να παραγγελθεί από τις 11 Δεκεμβρίου 2023. Αντίθετα, διαθέσιμες για παραγγελία είναι οι υπόλοιπες τρεις: Business, Elegance και R-Line.

Στη βασική παραλλαγή «Passat» ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, LED φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, αυτόματο air-condition, θύρες φόρτισης USB-C, την οθόνη 12,9 ιντσών για το σύστημα infotainment και μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης όπως adaptive cruise control, σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση κινδύνου, κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες παρκαρίσματος και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας.

Η επόμενη έκδοση, Business, αναγνωρίζεται εξωτερικά από στοιχεία όπως επενδύσεις χρωμίου στα παράθυρα και στις δύο άκρες του αμαξώματος, αλλά και φιμέ πίσω τζάμια. Στο εσωτερικό υπάρχουν καλύμματα στα καθίσματα που ρυθμίζονται (μερικώς) ηλεκτρικά και διαθέτουν λειτουργία μασάζ, τριζωνικός αυτόματος κλιματισμός, αυτόματος έλεγχος φωτισμού, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και νέος φωνητικός βοηθός IDA.

Οι εκδόσεις Elegance και R-Line τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας. Η πρώτη προσθέτει περισσότερη κομψότητα, σύμφωνα με την Volkswagen και η δεύτερη περισσότερο δυναμισμό. Και οι δύο έχουν, επιπλέον, στο βασικό εξοπλισμό τους - μεταξύ άλλων - προβολείς IQ.LIGHT LED επόμενης γενιάς, θερμαινόμενα καθίσματα με περισσότερες λειτουργίες μασάζ, κλείδωμα-ξεκλείδωμα και εκκίνηση του κινητήρα χωρίς κλειδί, ηλεκτρική θύρα πορτμπαγκάζ και σύστημα Park Assist Plus με μνήμες.

Το Passat R-Line διαθέτει σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, ενώ στο κορυφαίο μοντέλο R-Line Signature συναντά κανείς επιπλέον διακοσμητικές επενδύσεις από αλουμίνιο.

Οι αρχικές τιμές των εκδόσεων του νέου Volkswagen Passat στη Γερμανία (περιλαμβάνουν ΦΠΑ 19%), με τους κινητήρες με τους οποίους λανσάρεται αρχικά, έχουν ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
1.5 eTSI Passat (από 11/12)39.995 €
1.5 eTSI Business44.995 €
2.0 TDI Business48.495 €
2.0 TDI Elegance52.450 €
2.0 TDI R-Line53.470 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιξαν οι παραγγελίες του νέου Volkswagen Tiguan - Η τιμή του στη Γερμανία (πίνακας-εκδόσεις)

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες του VW ID.7 στην Ελλάδα - Αυτές είναι οι τιμές

Αποστολή στη Γαλλία: First Drive Volkswagen ID.7- Οδηγούμε την ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW