Απέτυχε η προσπάθεια για το ρεκόρ ταχύτητας της SSC Tuatara


Η προσπάθεια των ανθρώπων της SSC North America να επαναλάβουν το εγχείρημα να ξεπεράσουν την ταχύτητα των 500 km/h με την Tuatara σταμάτησε εξαιτίας προβλήματος στον κινητήρα του αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/12/2020

Στις 10 Οκτωβρίου 2020, η SSC North America ανακοίνωσε ότι κατάφερε να ξεπεράσει τα 500 km/h με την Tuatara στην προσπάθεια που έκανε σε δημόσιο δρόμο (κλειστό στην κυκλοφορία) κοντά στην πόλη Pahrump, στην πολιτεία της Νεβάδας. Ωστόσο το αποτέλεσμά της αμφισβητήθηκε από κάποιους και η εταιρεία δήλωσε ότι θα επαναλάβει την προσπάθεια για να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν.

Έτσι, αποφασίστηκε να γίνει πάλι η διαδικασία στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στη Φλόριντα, σε μια τοποθεσία που παρέμεινε μυστική. Αυτή τη φορά, οι άνθρωποι της εταιρείας προσκάλεσαν τους Misha Charoudin, Shmee150 και Robert Mitchell, τρεις ανθρώπους γνωστούς από τα κανάλια που έχουν στο «YouTube», για να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν την προσπάθεια. Από αυτούς, μόνο ο Mitchell μπόρεσε να παραβρεθεί.

Τα πρόγραμμα προέβλεπε ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα οδηγούσε την Tuatara ο ιδιοκτήτης της και την επόμενη ημέρα θα γινόταν η προσπάθεια για την επανάληψη κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά για όχημα παραγωγής. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο κινητήρας του αυτοκινήτου έπαψε να λειτουργεί κανονικά εξαιτίας υπερθέρμανσής του, γεγονός που ακύρωσε το εγχείρημα.

Στέλεχος της SSC North America δήλωσε ότι αυτή τη φορά στην Tuatara είχαν τοποθετηθεί πέντε διαφορετικές συσκευές GPS για την καταγραφή των δεδομένων και της ταχύτητας. Ο Robert Mitchell ανέφερε ότι το αυτοκίνητο είχε σημειώσει ταχύτητα 404,2 km/h (251,2 mph) έχοντας διανύσει περίπου τη μισή απόσταση της ορισθείσας διαδρομής, πριν διακοπεί η προσπάθεια όταν ο οδηγός διαπίστωσε ότι ο κινητήρας παρουσίασε πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα πολλά καλώδια που υπήρχαν στο αυτοκίνητο από τις συσκευές GPS ανάγκαζαν το κάλυμμα του κινητήρα να παραμένει ανοιχτό με αποτέλεσμα να εισέρχεται θερμός αέρας σε αυτόν. Η αύξηση της θερμοκρασίας είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τη λειτουργία τους δύο από τα μπουζί του κινητήρα. Πάντως, οι άνθρωποι της SSC North America ανακοίνωσαν ότι θα επιχειρήσουν και πάλι να σημειώσουν το ρεκόρ ταχύτητας στις αρχές του 2021.

Διαβάστε, επίσης: Aυτό είναι επίσημα το SCC Tuatara με τα 1.750 άλογα! (Video).