Απίστευτο! Έκλεψαν 3.700 λίτρα diesel από βενζινάδικο (video)


Επί ποδός οι πρατηριούχοι καυσίμων μετά τα τελευταία πολλαπλά κρούσματα. Βάζουν λουκέτα στις δεξαμενές τους!

  • 17/3/2022

Οι εποχές αλλάζουν, οι τιμές των καυσίμων απογειώνονται και οι ληστές αλλάζουν πεδίο μεταφέροντας τη «δραστηριότητά» τους από τις τράπεζες και τα κοσμηματοπωλεία στα βενζινάδικα!

Μοιάζει με αστείο αλλά δεν είναι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KHOU 11 News από το Texas, για τρεις συνεχόμενες ημέρες ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα επισκεπτόταν το πρατήριο υγρών καυσίμων Fuqua Express στο Houston και μέσω μια ειδικής καταπακτής αντλούσε μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητών εκατοντάδες λίτρα diesel.

Ο ιδιοκτήτης Jerry Thayil παρατήρησε την γρήγορη πτώση της ποσότητας των δεξαμένων και αποφάσισε να στήσει... καρτέρι για να πιάσει τους δράστες. Αυτοί εμφανίστηκαν ξανά την επόμενη μέρα και όταν ο ιδιοκτήτης κινήθηκε κατά πάνω τους πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν!

Οι ληστές κατάφεραν μέσα από τις τρεις «επισκέψεις» του να αρπάξουν συνολικά 3.780 λίτρα πετρελαίου κίνησης αντλώντας περίπου 1.200 λίτρα σε κάθε... βόλτα. To συνολικό κόστος της συγκεκριμένης ποσότητας ξεπερνά τις 5.000 δολάρια!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο πρατήριο δεν είναι το μοναδικό που έχει πέσει θύμα ληστείας αφού αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και σε ένα άλλο βενζινάδικο με τη «λεία» σε αυτή την περίπτωση να αντιστοιχεί σε 6.600 λίτρα diesel.

To περίεργο είναι πως παρά την κρίση, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν καταφέρει να διατηρήσουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα τις τιμές των καυσίμων, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα μέσα από την τελευταία έρευνα της Statista. Στην ίδια έρευνα, μάλιστα, η Ελλάδα τοποθετείται στη χειρότερη θέση της σχετικής λίστας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Δείτε το ρεπορτάζ στο παρακάτω video…

Πηγή: KHOU 11 News