Aπίστευτο κι όμως γερμανικό. Bonus Kορωνοϊού σε υπαλλήλους της Daimler


Ένα επιπλέον λόγο έχουν οι υπάλληλοι της Daimler για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, μιας και ο γερμανικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών αποφάσισε να τους επιβραβεύσει με bonus για την ταλαιπωρία υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού.

  • 3/12/2020

Η πανδημία του Κορωνοϊού έχει πλήξει ανεπανόρθωτα όλους τους κλάδους της οικονομίας, το γεγονός αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να πτοεί τη Daimler, η οποία θέλησε να επιβραβεύσει τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι υπάλληλοί εν μέσω lockdowns.

Με αυτοθυσία, λοιπόν, οι υπάλληλοι της Daimler όχι μόνο αναγκάστηκαν να στερηθούν το εργασιακό τους περιβάλλον αλλά και να εργαστούν από τη θαλπωρή του σπιτιού τους. Κι όταν τα γραφεία ήταν και πάλι ανοιχτά για να τους υποδεχθούν, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα της υποχρεωτικής χρήσηςμάσκας.

Με αυτά και με αυτά, οι ιθύνοντες της Daimler (βλ. Mercedes-Benz) αποφάσισαν ότι οι περίπου 160.000 υπάλληλοι του ομίλου σε γερμανικό έδαφος αξίζουν ένα ακόμα bonus, το οποίο όχι άδικα πήρε το όνομα του Κορωνοϊού.

Η Daimler θα βγάλει από τα ταμία της σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ, μοιράζοντας 1.200 δολάρια σε κάθε έναν από τους 160.000 υπαλλήλους που έχουν έδρα τη Γερμανία. Προφανώς οι υπάλληλοι της ίδιας εταιρείας εκτός γερμανικών συνόρων βίωσαν με διαφορετικό τρόπο το ξέσπασμα της πανδημίας ή δεν προσπάθησαν αρκετά ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που ενέκυψαν εξαιτίας της.

Φυσικά αυτή δεν είναι οι πρώτη φορά που η Daimler επιλέγει τους… γερμανοτραφείς υπαλλήλους της για να ξεδιπλώσει τη γενναιοδωρία της, ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι χρήση μάσκας και η τηλεργασία θα αποτελούσαν την αφορμή για ένα έξτρα μπόνους.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα τολμήσετε να χλευάσετε το ελληνικό δημόσιο για τη θέσπιση παράλογων επιδομάτων, όπως αυτό της έγκαιρης προσέλευσης, θυμηθείτε ότι και στον Δυτικό Κόσμο κάποιοι προσθέτουν μηδενικό στον τραπεζικό τους λογαριασμό επειδή είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μάσκα. 

Διαβάστε ακόμα:

Το άγνωστο παρασκήνιο της επιλογής του «47» από τον Mick Schumacher

Ποιος κατασκευαστής βγάζει ένα… τσουβάλι λεφτά κάθε λεπτό που περνά;

Καταστρέφοντας αυτοκίνητα με τανκ για ψυχοθεραπεία! (βίντεο)