Η Suzuki σχεδιάζει ένα νέο μικρό SUV πάνω στο Swift Sport!


Η ιαπωνική εταιρεία έχει πάρει φόρα τον τελευταίο καιρό και μετά την αποκάλυψη του νέου S-Cross, οι πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζει ένα νέο μικρό SUV που θα βασίζεται στο Swift Sport. Τι γνωρίζουμε έως τώρα.

  • 26/11/2021

Η Suzuki  γνωρίζει πολύ καλά τα SUV και έχει παράδοση πολλών ετών στα «ελεύθερου χρόνου» οχήματα πολύ πριν αυτά γίνουν μόδα και εμπορική επιτυχία. Τι καλύτερο λοιπόν να εκμεταλλευτεί την πλούσια εμπειρία της και το όνομα που έχει «φτιάξει» στην συγκεκριμένη κατηγορία με πολλά νέα μοντέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από την Ιαπωνία, η εταιρεία φαίνεται ότι δεν θα αρκεστεί στο πολύ επιτυχημένο Vitara   και το νέο S-Cross  που παρουσιάστηκε μόλις χθες. Σχεδιάζει ένα μικρό SUV που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Ignis και το Vitara   και θα βασίζεται στη νέα γενιά του Suzuki Swift Sport.

Με βάση και τις πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που δημοσιεύουμε και προέρχονται από την Ιαπωνία, βλέπουμε ένα μοντέρνο σχήμα με μυώδης αναλογίες, SUV εμφάνιση και φυσικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Το Swift  είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και δημοφιλή μοντέλα της Suzuki  και η νέα γενιά του ιαπωνικού μικρού αναμένεται να βγει στην αγορά το 2022. Η σπορ παραλλαγή του, Swift Sport, θα συνεχίσει κανονικά στη γκάμα, όμως αυτή τη φορά η Suzuki  θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.

Η επιτυχία που γνωρίζει η νεοσύστατη κατηγορία των Β- SUV στην Ευρώπη είναι τεράστια, άρα η λύση της δημιουργίας ενός τέτοιου οχήματος είναι μονόδρομος για όλους τους κατασκευαστές. Το νέο μικρό SUV της Suzuki βρίσκεται ακόμα σε αρχική φάση εξέλιξης, όμως οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα εφοδιάζεται με το γνωστό υβριδικό σύστημα κίνησης των Ιαπώνων με τον 4κύλινδρο 1.400άρη κινητήρα βενζίνης και υβριδική τεχνολογία 48V.

Η πιθανότερη ημερομηνία για το λανσάρισμα του μικρού SUV της Suzuki που θα βασιστεί στο Swift Sport είναι το 2023 ή το 2024.