Άσχημα νέα για όσους περίμεναν την STI έκδοση του Subaru WRX


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Subaru το WRX STI, όπως τουλάχιστον το γνωρίζαμε, μπήκε στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας.

  • 14/3/2022

Σε μία επικών διαστάσεων «κυβίστηση» (aka κωλοτούμπα) προχώρησε η Subaru βάζοντας... ταφόπλακα στα όνειρα εκείνων που περίμεναν υπομονετικά εδώ και μήνες το λανσάρισμα της STI έκδοσης του τελευταίου Subaru WRX.

Μέσα από επίσημη ανακοίνωση η εταιρεία γνωστοποίησε πως εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια λανσαρίσματος της τελευταίας γενιάς του WRX με το σήμα STI γνωστοποιώντας πως «Η Subaru Corporation εξετάζει εναλλακτικές προοπτικές για το επόμενης γενιάς WRX STI, μεταξύ των οποίων και η ηλεκτροκίνηση». Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η νέα πρόταση που θα δούμε κάποια στιγμή δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα του WRX.

Προφανώς αυτή η εξέλιξη αποτελεί… κεραυνό εν αιθρία για τους πιστούς fans της φίρμας αφού το τελευταίο διάστημα υπήρξαν απτές αποδείξεις για την έλευση του μοντέλου. Και δεν αναφερόμαστε σε φήμες και εικασίες που εύκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς με μια απλή βόλτα στο διαδίκτυο.

Η ίδια η Subaru εμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο παρουσιάζοντας μεταξύ των εκθεμάτων και το πρωτότυπο S4 STI Performanceδίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να πλησιάσει οπτικά το επερχόμενο μοντέλο παραγωγής.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση κρύβονται πίσω από τη λέξη «ηλεκτροκίνηση» με την Subaru να αναθεωρεί το πλάνο της και να τα το προσαρμόζει στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται σταδιακά στην αγορά αυτοκινήτου.

Αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία προκειμένου να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την απόφαση αλλά ο κατασκευαστής δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο και αρκέστηκε να πει ότι ισχύουν όσα αναφέρονται μέσα από την επίσημη ανακοίνωση.