Αττική: Συνελήφθη 21χρονος για σούζες - Πόσες παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε 24 ώρες


Το «σαφάρι» της Τροχαίας για τον εντοπισμό παραβάσεων συνεχίζεται, τόσο στους δρόμους της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την επικράτεια.

  • ΦΩΤΟ: ΕΛ.ΑΣ.
  • 2/4/2024

Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των κατά τόπο Τμημάτων Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.

Σκοπός η αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο 2.654 ελέγχων που διενεργήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής, βεβαιώθηκαν συνολικά 805 παραβάσεις, εκ των οποίων ενδεικτικά 32 για μέθη, 71 για υπερβολική ταχύτητα, 5 για επικίνδυνους ελιγμούς και 9 για φωτεινούς σηματοδότες.

Παράλληλα, συνελήφθη 21χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας για επικίνδυνη οδήγηση και στέρησης ανάλογης κατηγορίας άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα.

Συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες της Κυριακής 31/3 κατελήφθη να οδηγεί επικίνδυνα προς επίδειξη ικανότητας οδήγησης κατά μήκος της Λεωφόρου Κηφισού, Λεωφόρου Αθηνών και Γεώργιου Παπανδρέου στο Αιγάλεω, κάνοντας σούζες και επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο στους υπόλοιπους χρήστες των οδών και προκαλώντας τους τρόμο και ανησυχία.

Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχισθούν.

Παράλληλα, σε ολόκληρη την επικράτεια το τελευταίο τριήμερο ελέγχθηκαν συνολικά 58.838 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 17.620 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου βεβαιώθηκαν 1.328 παραβάσεις.

Επίσης, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αχαρνών, τις δημοτικές ενότητες Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και τη δημοτική ενότητα Καματερού του Δήμου Αγίων Αναργύρων, όπου ελέγχθηκαν 179 οχήματα ενώ βεβαιώθηκαν 54 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αθήνα: Τα video σε social media «έκαψαν» 2 οδηγούς που οδηγούσαν με ταχύτητες έως 292 km/h

Δεν έχει προηγούμενο: Μία παράβαση ανά λεπτό μέσα σε 24 ώρες στην Αττική (video)

Λεωφόρος Σχιστού: Στα χέρια της Αστυνομίας 20χρονος που έτρεχε με 200 km/h ενώ το όριο ήταν 50 km/h