Audi: Ενδοοικογενειακές κόντρες μεταξύ S8 και RS6 (Video)


Πόσο κοντά στο RS6 Avant, μπορεί να βρεθεί το S8 που χρησιμοποιεί τον ίδιο 4λιτρο 8κύλινδρο κινητήρα σχήματος V, αλλά με λιγότερη ισχύ και χωρίς το «R»;

  • 6/5/2021

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη σειρά των σπορ μοντέλων που διαθέτει στη γκάμα της η Audi, το S8 δεν απέκτησε ποτέ τα διακριτικά RS. Παίζει όμως αυτό τόσο σοβαρό ρόλο;

Το «CarWow» φέρνει τη λιμουζίνα S8 αντιμέτωπη με το εκρηκτικό RS6 Avant, για να διαπιστώσει αν όντως πρόκειται για ένα RS μοντέλο με άλλο όνομα. Και τα δύο αυτοκίνητα χρησιμοποιούν έναν 4λιτρο V8 κινητήρα, αν και στην εκδοχή του RS6 Avant είναι πιο ισχυρός.

Στην περίπτωση του station wagon η ιπποδύναμη ανέρχεται στους 600 ίππους και η ροπή στα 802 Nm, ενώ το σεντάν αποδίδει 573 ίππους  και 802 Nm ροπής.

Audi RS6 vs BMW M5 vs AMG E63 S: Κόντρα θηρίων στη βροχή (Video)

Όμως στην κόντρα από στάση και μέχρι το πρώτο τέταρτο του μιλίου, το S8 είναι εκείνο που έχει το προβάδισμα. Ίσως λόγω του βάρους που βοήθησε το αυτοκίνητο να βρει πιο εύκολα πρόσφυση, ίσως και της κλιμάκωσης του κιβωτίου.

Στη δοκιμασία εν κινήσει το S8 πασχίζει με νύχια και με δόντια να φτάσει το RS6, ακόμα και όταν έχει επιλεγεί το manual mode στο κιβώτιο ταχυτήτων. Γιατί στο comfort mode, το S8 είναι απλά «αφιερωμένο» στην άνεση.

Audi S8 vs BMW M760i: Γιγαντομαχία για την καλύτερη business-class (video)

Στο test φρεναρίσματος, αν και υπάρχουν κάποιες απορίες στο ποια μεριά της πίστας ήταν λιγότερο βρεγμένη, το RS6 Avant, πάλι κερδίζει κατά μέσο όρο. Παρ’ όλα αυτά καμία νίκη του δεν «ντρόπιασε» ουσιαστικά το S8, αν και είναι δύσκολο να μην παραδεχθούμε πως το RS6 είναι σαφώς καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο.

Από την άλλη, είναι επίσης εύκολο να παραδεχθούμε πως το S8 αν και δεν διαθέτει το «R», τα κατάφερε αν μη τι άλλο, αξιοπρεπέστατα.