Αυτή είναι η ηλεκτρική Mercedes EQS SUV!


Η Mercedes αποκάλυψε και επίσημα πλέον την 7θέσια EQS SUV, την πολυτελή ηλεκτρική της ναυαρχίδα. Προηγμένη τεχνολογία και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με την εντυπωσιακή οθόνη Hyperscreen είναι τα highlights.

  • 19/4/2022

Η νέα Mercedes EQS SUV, η SUV παραλλαγή της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της γερμανικής φίρμας αποκαλύφθηκε επίσημα σήμερα. Ο μεγάλος της αντίπαλος δεν θα είναι άλλος από την επίσης ηλεκτρική BMW iX.

Σχεδιαστικά, συναντάμε τη γνώριμη πλέον σχεδιαστική γλώσσα για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes και της οικογένειας EQ. Η μάσκα έχει το γνωστό «κλειστό» πρόσωπο με την μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια και τα φώτα παραπέμπουν ευθέως στην σεντάν EQS. Στο προφίλ ξεχωρίζουν οι μεγάλες ζάντες πολλών ακτίνων, ενώ στο πίσω μέρος διατηρείται η οικεία εικόνα από τα άλλα ηλεκτρικά SUV, όπως για παράδειγμα την EQA.

Όπως είναι φυσικό, το ηλεκτρικό SUV της Mercedes  βασίζεται στην πλατφόρμα της σεντάν EQS, αλλά με αυξημένο μήκος που πλέον φτάνει τα 5.125 χιλιοστά και ύψος κατά 20 εκατοστά και με το ίδιο μεταξόνιο των 3,21 μέτρων. Η τρίτη σειρά καθισμάτων δίνει τη δυνατότητα στην EQS SUV να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Στην πενταθέσια διάταξη ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 645 λίτρα, ενώ στην 7θέσια χάνει 80 λίτρα.

Η EQS SUV θα διατίθεται στις εκδόσεις EQS 450 , EQS 450 4MATIC και την κορυφαία EQS 580 4MATIC. Η EQS 450 είναι πισωκίνητη με απόδοση που αγγίζει τους 355 ίππους και 568 Nm ροπής, η EQS 4504MATIC είναι τετρακίνητη με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα και απόδοση επίσης 355 ίππων, αλλά με 800 Nm ροπής, ενώ η κορυφαία επίσης τετρακίνητη EQS 580 4MATIC αποδίδει 536 ίππους και 858 Nm ροπής.

Σε όλες τις εκδόσεις η μπαταρία είναι ενεργειακής χωρητικότητας 107,8 kWh. Σύμφωνα με τον κύκλο WLTP η μέγιστη αυτονομία κυμαίνεται από 507 χιλιόμετρα μέχρι και 660 χιλιόμετρα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό προσφέρεται η αερανάρτηση AIRMATIC με προσαρμοζόμενα αμορτισέρ. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα Dynamic, Eco, Comfort, Sport, Individual και 4MATIC και Offroad για καλύτερη συμπεριφορά σε εκτός δρόμου διαδρομές. Αξίζει να σημειώσουμε και την ύπαρξη τετραδιεύθυνσης στον τεχνολογικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Στο εσωτερικό φυσικά κλέβει τις εντυπώσεις η τεράστια ενιαία οθόνη Hyperscreenπου είδαμε να κάνει πρεμιέρα στην σεντάν EQS και καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό. Αυτή ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας MBUX στην τελευταία του έκδοση με τις πιο προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Φυσικά, προσφέρονται όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα που υπάρχουν στην ΕQS με πολλές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις για την περίπτωση της EQS SUV. Τέλος, δεν θα λείπουν οι πρόσθετες δυνατότητες και οι ενημερώσεις που μπορούν να ληφθούν μέσω ασύρματων over the air αναβαθμίσεων.  

Η νέα EQS SUV θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Sindelfingen μαζί με την νέα S-Class και όλη την ηλεκτρική οικογένεια EQ.