Αυτή είναι η πιο γρήγορη BMW στον κόσμο! (video)


Οι βελτιωτές πήραν στα χέρια τους τον εξακύλινδρο B58 και αφού έκαναν τα... μαγικά τους απογείωσαν την ισχύ στους 1.500 ίππους. Δείτε το αυτοκίνητο εν δράσει.

  • ΦΩΤ.: THAT RACING CHANNEL / YOUTUBE
  • 31/3/2024

Υπάρχει κάποιος που έχει δει ή έστω ακούσει ότι ένας βελτιωμένος κινητήρας B58 μπορεί να απογειώσει την ισχύ του στους 1.500 ίππους; Η πιο πιθανή απάντηση είναι «όχι», ωστόσο, έρχεται ένας βελτιωτικός οίκος από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, o SHOP CT, για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Αυτό που έκανε ήταν να πάρει τη BMW M240i xDrive των 382 ίππων και με αρκετή δουλειά (και αρκετά λεφτά) να την εκτοξεύσει. Μάλιστα, το αυτοκίνητο απέδειξε τις τρομακτικές του δυνατότητες στον αγώνα dragster «TX2K24» καλύπτοντας το 400άρι σε 7,9 sec με ταχύτητα εξόδου τα 281 km/h!

Οι παραπάνω αριθμοί είναι αρκετά πιθανό να δίνουν στο αυτοκίνητο τον τίτλο της «πιο γρήγορης BMW στον κόσμο». Μπορεί η εξωτερική εμφάνιση να μη στέλνει μήνυμα για τις πραγματικές δυνατότητές της, ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video που δημοσιεύτηκε στο YouTube κανάλι «That Racing Channel»όλη η... μαγεία κρύβεται κάτω από το καπό.

Ο εξακύλινδρος B58 με τον οποίο βγήκε από το εργοστάσιο έχει εξοπλιστεί με νέους εκκεντροφόρους, νέο σύστημα καυσίμου, καθώς και turbocharger της Precision που έχει βοηθήσει το σύνολο να ξεπεράσει -κατά πολύ- τα όριά του.

Η τρομακτική δύναμη περνάει στην άσφαλτο και από τους 4 τροχούς μέσω ένος αναβαθμισμένου συστήματος μετάδοσης από την Pure Drivetrain Solutions.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ο εγκέφαλος διατηρήθηκε και τροποποιήθηκε στα σημεία για να δεχθεί τις παρεμβάσεις που έκαναν οι βελτιωτές, ενώ σύμφωνα με τον κάτοχο το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 1.430 kg με τον ίδιο να βρίσκεται στη θέση του οδηγού.

Δείτε το video…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα SUV της BMW απογειώνουν την εμφάνισή τους με τις νέες ζάντες της AC Schnitzer (video)

Η εκρηκτική BMW M2 μπήκε στο Nurbugring και έκανε το «καθήκον» της (video)

Δείτε μια BMW M3 να «σπάει» τον πάγο στις χιονισμένες Άλπεις (video)