Η εκρηκτική BMW M2 μπήκε στο Nurbugring και έκανε το «καθήκον» της (video)


Δύο χρόνια μετά την πρεμιέρα της, η BMW M2 μπήκε στο Nurburgring κι απέδειξε ότι πρόκειται για ένα πανίσχυρο όχημα.

  • ΦΩΤΟ: SPORT AUTO - YOUTUBE
  • 17/3/2024

Η νέα γενιά της BMW M2 έκανε πρεμιέρα το 2022, με αρκετούς να μη δηλώνουν απόλυτα «ερωτευμένοι» με την εμφάνιση του μοντέλου. Ωστόσο, οι επιδόσεις της M2 άφησαν τους πάντες ευχαριστημένους, συμπεριλαμβανομένου του Chris Harris, παρουσιαστή του Top Gear. Ο Βρετανός είχε κατακρίνει τη γερμανική εταιρεία για τις στυλιστικές της επιλογές, όμως όταν βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του οχήματος, έμεινε εντυπωσιασμένος.

Το γερμανικό Sport Auto υπέβαλε το μοντέλο στο απόλυτο «Supertest» που δεν είναι άλλο από τη δοκιμή του στην πίστα του Nurburgring. Ο Christian Gebhardt, οδηγός του μέσου πήρε τα ηνία της BMW M2 κι έκανε έναν γύρο στη χάραξη των 20,6 km, καταγράφοντας χρόνο 7:38.23.

Αυτή η επίδοση είναι σχεδόν 5 sec αργότερη από τηνεργοστασιακή προσπάθεια της BMW στην «Πράσινη Κόλαση.» Οι Γερμανοί είχαν ολοκληρώσει τον γύρο σε 7:33.906, όταν είχαν επισκεφτεί την εμβληματική πίστα την περασμένη χρονιά.

Η αλήθεια είναι ότι ο Gebhardt ήταν κάπως συντηρητικός σε κάποια σημεία της πίστας, οπότε θεωρούμε ότι θα μπορούσε να έχει κάνει μία ακόμα μεγαλύτερη επίδοση. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι ο Γερμανός οδηγός δεν άγγιξε υψηλές ταχύτητες. Το κοντέρ έδειξε 280 km/h στη μεγάλη ευθεία λίγο πριν την ολοκλήρωση του γύρου, ενώ δεν κατέβηκε κάτω από τα 100 km/h σε κανένα σημείο.

Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη BMW M2 είναι εξοπλισμένη με το M Driver's Package, με το οποίο η εταιρεία υποστηρίζει ότι το μοντέλο μπορεί να αγγίξει έως και τα 285 km/h, ταχύτητα που σχεδόν άγγιξε κι ο οδηγός δοκιμών του γερμανικού περιοδικού.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας turbo σε σειρά εξακύλινδρος κινητήρας 3,0 L που αποδίδει 466 PS και 550 Nm ροπής, με την ισχύ να μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με 6 σχέσεις. Χωρίς το πακέτο M Driver's Package, η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 249 km/h.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βάλαμε τη BMW M2 στον ελληνικό διαμορφωτή και την «τερματίσαμε» – Πόσο ήρθε ο λογαριασμός

Η BMW M2 αποκτά νέες, «πισταδόρικες» ζάντες και απογειώνει την εμφάνισή της (photos)

Δείτε την BMW M2 να φτάνει τα 290 km/h στην Autobahn (video)