Βάλαμε τη BMW M2 στον ελληνικό διαμορφωτή και την «τερματίσαμε» – Πόσο ήρθε ο λογαριασμός


Επιλέξαμε τα πιο ακριβά αξεσουάρ από τη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού για να μάθουμε το τιμολογιακό «ταβάνι» της εκρηκτικής BMW M2.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ, ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/3/2024

Ήταν Οκτώβριος του 2022 όταν η BMW, μετά από μία μακρά περίοδο αναμονής, παρουσίαζε επίσημα στο κοινό τη δεύτερη γενιά της M2. Με το «καλημέρα» το νέο μοντέλο του M Division κέρδισε τις εντυπώσεις με τις συμπαγείς διαστάσεις και την αγριεμένη εμφάνιση που τονίζεται από τις αιχμηρές γραμμές, τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα αλλά και τις τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης που στέλνουν... συστημένο μήνυμα στον οδηγό που την ακολουθεί.

Λίγο καιρό μετά την επίσημη παρουσίαση η ελληνική εισαγωγική εταιρεία ανακοίνωσε τιμές και πλέον το αυτοκίνητο κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους από όσους, λίγους, έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν.

Δικαίωμα στο όνειρο, όμως, έχουν όλοι! Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να μπούμε στον ελληνικό διαμορφωτή και να φορτώσουμε ό,τι έξτρα υπάρχει στον προαιρετικό εξοπλισμό με στόχο να πιάσουμε το τιμολογιακό «ταβάνι» της BMW M2 για την Ελλάδα.

Ξεκινάμε μπαίνοντας στο bmw.gr. Αφού επιλέξουμε το μοντέλο από τη διαθέσιμη γκάμα, προχωράμε στη διαμόρφωσή του. Στην πρώτη «στάση» εμφανίζεται ο κινητήρας ο οποίος είναι... ένας και μοναδικός για τη M2. Πρόκειται για το εξακύλινδρο σε σειρά twin turbo σύνολο των 3.0 L που αποδίδει 460 PS και 550 Nm ροπής.

Οι δύο επιλογές για το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το στάνταρ 8τάχυτο αυτόματο M Steptronic και το manual 6άρι το οποίο η BMW διατήρησε αφού αποτελούσε διακαή πόθο αρκετών πελατών της. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο...

Επιλέγουμε το χειροκίνητο και προχωράμε στο επόμενο βήμα. Εκεί βρίσκουμε τις επιλογές για το χρώμα του αμαξώματος. Υπάρχουν 3 μεταλλικά και 2 μη μεταλλικά, όλα χωρίς έξτρα χρέωση. Στη λίστα με τα μεταλλικά, όμως, βρίσκουμε τα μπλε Frozen Portimao και γκρι Frozen Grey όπου το καθένα κοστίζει 1.661 ευρώ. Επιλέγουμε το πρώτο και προχωράμε στο επόμενο βήμα και στις ζάντες.

Στον στάνταρ εξοπλισμό η BMW Μ2 προσφέρεται με ένα σετ ελαφρού κράμματος των 19 ιντσών μπροστά και των 20 πίσω. Εμείς επιλέγουμε τις δίχρωμες track με τις διπλές ακτίνες και τις ίδιες διαστάσεις οι οποίες κοστίζουν 1.216 ευρώ.

Όμως, όταν κλικάρουμε για να προχωρήσουμε ο διαμορφωτής μάς ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ συνοδεύεται από τις προσθήκες των εξοπλιστικών πακέτων M Race Track και Μ Driver’s που τροποποιεί τις επενδύσεις στο εσωτερικό (Merino Black και Carbon Fibre αντίστοιχα), τα καθίσματα αναβαθμίζονται σε carbon bucket, ενώ carbon γίνεται και η οροφή της M2, συμβάλλοντας στη μείωση του συνολικού βάρους κατά 6 kg.

Όλο το «πακετάκι» ανεβάζει την τιμή κατά 19.881 ευρώ, δίνουμε «ΟΚ» και προχωράμε στο επόμενο βήμα. Εκεί εμφανίζεται μια μακρά λίστα με προαιρετικές επιλογές. Παίρνουμε βαθιά ανάσα κι ξεκινάμε να... φορτώνουμε το καλάθι:

  • Μ Shadow Line για μαύρο χρώμιο στις απολήξεις τις εξάτμισης (106 ευρώ)
  • Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας (201 ευρώ)
  • Μ Ζώνες ασφαλείας (317 ευρώ)
  • Σύστημα φρένων Μ σε κόκκινο γυαλιστερό (317 ευρώ)
  • Προσωπική κάρτα eSIM μόνιμα εγκατεστημένη στο αυτοκίνητο (339 ευρώ)
  • Αντιηλιακά κρύσταλλα (423 ευρώ)
  • Σύστημα άνετης πρόσβασης (582 ευρώ)
  • Ηχοσύστημα Harman Kardon (582 ευρώ)
  • Σύστημα Parking Assistant (635 ευρώ)
  • Προσαρμοζόμενοι προβολείς LED (688 ευρώ)
  • Driving Assistant (899 ευρώ)
  • BMW Live Cockpit Professional (1.163 ευρώ)
  • Service Inclusive 5 ετών ή 100.000 km (2.740 ευρώ)

Μετά από όλα αυτά έχουμε φτάσει στην ολοκλήρωση της διαμόρφωσης και πλέον εμφανίζεται το ποσό που πρέπει να πληρώσουμε. Είναι 128.061 ευρώ μαζί με τους φόρους.

Από αυτά τα χρήματα η βασική τιμή προ φόρων του αυτοκινήτου αντιστοιχεί σε 56.838 ευρώ. Το κόστος προ φόρων για τον επιλεγμένο προαιρετικό εξοπλισμό είναι 21.2651 ευρώ ενώ το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης αντιστοιχεί σε 31.214 ευρώ.

Αν ο υποψήφιος αγοραστής δεν έχει τα χρήματα για άμεση εξόφληση μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα χρηματοδότησης BMW Finance με διάρκεια 72 μηνών. Η προκαταβολή είναι 25.612,20 ευρώ, η συνολική μηναία δόση φτάνει τα 1.966,81 ευρώ ενώ σε αυτή την περίπτωση το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλει ο πελάτης φτάνει τα 167.502,52 ευρώ.

Καλοτάξιδη! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζήτω ο λεβιές! Η BMW M2 με μηχανικό κιβώτιο είναι εξαιρετικά δημοφιλής

Ο Chris Harris οδήγησε την BMW M2 και άλλαξε γνώμη (video)

Η BMW M2 είναι η νέα «βασίλισσα» του Nurburgring (video)