Αυτή είναι η Toyota GR Supra με το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο! (photos)


Ευχάριστα νέα για όσους περίμεναν καρτερικά τη νέα Toyota Supra που θα συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο και θα απογειώνει τη οδηγική εμπειρία.

  • 28/4/2022

Οι Ιάπωνες είχαν προετοιμάσει το… έδαφος για την παρουσίαση της νέας έκδοσης με μια λιτή ανακοίνωση πριν από περίπου δύο εβδομάδες, τονίζοντας μεταξύ άλλων «Οι πελάτες και οι φίλοι της Toyota GAZOO Racing μίλησαν και εμείς τους ακούσαμε».

'Ετσι πριν από λίγες ώρες προχώρησαν στα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Toyota GR Supra η οποία εφοδιάζεται με τρίτο πεντάλ και ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο κατασκευαστής το ονομάζει intelligent Manual Transmission" (iMT) και όπως ανακοίνωσε έχει σεταριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απογειώνει την οδηγική εμπειρία και τις υψηλές επιδόσεις.

To manual κιβώτιο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με τον 3λιτρο υπερτοφοδοτούμενο κινητήρα της Supra ενώ η δίλιτρη εκδοχή θα συνεχίσει να «συζεί» με το αυτόματο 8άρι. H Supra με το χειροκίνητο κιβώτιο ξεχωρίζει πριν μπει ο οδηγός στο εσωτερικό της αφού το λογότυπο στο πίσω μέρος είναι σε κόκκινο χρώμα.

Παράλληλα, μέσα στην ανακοίνωση για τη manual Supra, η Toyota αποκάλυψε την κυκλοφορία μίας ειδικής έκδοσης με χειροκίνητο κιβώτιο που θα κατασκευαστεί σε 500 μονάδες.

Η ονομασία της θα είναι A91-MT, θα είναι διαθέσιμη στα χρώματα Matte White και CU Later Gray και μεταξύ άλλων θα έχει δερμάτινα καθίσματα σε χρωματισμό Cognac και θα φοράει ζάντες 19 ιντσών. Στην ανακοίνωση πάντως δεν έγινε γνωστό αν αυτή η ειδική έκδοση φτάσει και στην αγορά της Ευρώπης.