Alfa Romeo Tonale: Τιμές και εκδόσεις του εντυπωσιακού SUV - Σε ισχύ προωθητική ενέργεια


Η Alfa Romeo Tonale, διά χειρός Αλέξανδρου Λιώκη, προσφέρει πλήρη επιλογή κινητήρων και εξοπλιστικών εκδόσεων. Δείτε τιμές και εκδόσεις του C-SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 15/12/2023

Η Alfa Romeo Tonale, το εντυπωσιακό C-SUV που σχεδιάστηκε με δυναμισμό και φινέτσα από τον Αλέξανδρο Λιώκη, αποτελεί την πρόταση της ιταλικής φίρμας στη μικρομεσαία κατηγορία.

Διαθέσιμη σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού (Super, Sprint, Ti και Veloce) και σε πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων (MHEV βενζίνης με δύο διαφορετικές αποδόσεις ισχύος, diesel και PHEV) προσφέρει πολλές επιλογές σε όσους αναζητούν μία όμορφη, τεχνολογικά προηγμένη, πλούσια εξοπλισμένη και ασφαλή λύση στο C-Segment.

Με μήκος 4.528 mm, πλάτος 1.841 mm, ύψος 1.601 mm1.693 mm ανάλογα με την έκδοση) και μεταξόνιο 2.636 mm, προσφέρει άνετους χώρους για 5 επιβάτες, πορτμπαγκάζ 500 λίτρων, σπορ σχεδίαση του εσωτερικού και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

Με φαρδύτερα μετατρόχια και ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση για να προσφέρει σπορ αίσθηση αλλά και άνεση, η Tonale εφοδιάζεται σε όλες τις εκδόσεις της με αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping), ενώ προαιρετικά διαθέσιμη είναι και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση «Alfa Active Suspension».

Το ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο των 48V συνδυάζει το νέο turbo βενζινοκινητήρα των 1,5 L που λειτουργεί στον κύκλο Miller και έχει απόδοση 130 ή 160 PS (αποκλειστική έκδοση για την Alfa Romeo με turbo μεταβλητής γεωμετρίας VGT) και ροπή 240 Nm, με δύο ηλεκτροκινητήρες (P1 BSG και P2), ο δεύτερος εκ των οποίων βρίσκεται τοποθετημένος πριν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας προσφέρει επιπλέον απόδοση 20 PS και έχει τη δυνατότητα κίνησης της Tonale αμιγώς ηλεκτρικά.

Για τους «πιστούς» των κινητήρων diesel αλλά και όσους διανύουν μεγάλες αποστάσεις κυρίως σε αυτοκινητόδρομο, υπάρχει η επιλογή του MultiJet πετρελαιοκινητήρα 1,6 L με απόδοση 130 PS και 320 Nm ροπής μόλις στις 1.500 rpm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και δυνατότητα χειροκίνητης επιλογής σχέσεων και μέσω paddles.

Τέλος, όσοι ζητούν κορυφαία απόδοση αλλά και περισσότερα πλεονεκτήματα ηλεκτροκίνησης, έχουν την επιλογή του plug-in hybrid κινητήριου συνόλου, που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα MultiAir 1,3 L με απόδοση 180 PS, με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, που δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς, και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 122 PS με ροπή 250 Nm, που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, με αποτέλεσμα η μέγιστη ισχύς της τετρακίνητης Tonale PHEV να φτάνει συνδυαστικά τους 280 PS.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 306V διαθέτει ενεργειακή χωρητικότητα 15,5 kWh εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 80 km σε αστικό κύκλο. Χρειάζεται 2,5 ώρες για μία πλήρη φόρτιση από έναν φορτιστή των 7,4 kW και καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών, ενώ το μοντέλο καλύπτεται από εγγύηση 4 ετών ή 160.000 χλμ.

Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης επιτυγχάνει εκπομπές CO2 που δεν υπερβαίνουν τα 33 gr/km, ενώ η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 1,3-1,5 lt/100 km.

Όπως προαναφέρθηκε, στην ελληνική αγορά η Tonale είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις, τις Super, Sprint, Ti και Veloce. Όλες τους χαρακτηρίζονται από πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Ενδεικτικά, στην «εισαγωγική» έκδοση Sprint υπάρχουν, μεταξύ άλλων, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED, διζωνικός αυτόματος κλιματισμός, ψηφιακός πίνακας οργάνων «Cannocchialle» με οθόνη 12,3’’ Full TFT, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής HD 10,25’’, υπηρεσία Amazon Alexa και υπηρεσίες συνδεσιμότητας για έλεγχο λειτουργιών του αυτοκινήτου από απόσταση, ηχοσύστημα 6 ηχείων, μαύρα υφασμάτινα καθίσματα με σχέδιο «Biscione», θερμαινόμενοι καθρέπτες, cruise control, πλήρες πακέτο συστημάτων προηγμένης υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) και ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών.

Στην αμέσως επόμενη έκδοση, Sprint, προσφέρονται επιπλέον - μεταξύ άλλων - μαύρα υφασμάτινα καθίσματα με σχέδιο carbon και δερματίνη με κόκκινες ραφές, σπορ δερμάτινο τιμόνι, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας με navigation, αυτόματα προσαρμοζόμενο cruise control, εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, εξωτερικοί καθρέπτες ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και ασύρματη φόρτιση smartphone.

Η Ti προσθέτει ακόμα ηλεκτρικά ανοιγόμενη θύρα πορτμπαγκάζ, Matrix Full LED προβολείς με αυτόματο σύστημα προσαρμογής και LED DRL με λειτουργία φώτων ομίχλης, γυαλιστερό μαύρο bodykit με σατινέ πλαϊνά, μπροστά ένθετα και ποδιά, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές, μαύρα υφασμάτινα καθίσματα με σχέδιο carbon και δερματίνη με μπεζ ραφές κ.α.

Τέλος, στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Veloce υπάρχουν επιπλέον ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, μαύρα διάτρητα Alcantara καθίσματα με κόκκινες ραφές, bodykit σε χρώμα Dark Miron με ματ Miron πλαϊνά, μπροστινά ένθετα και προστατευτική ποδιά, Alfa ανάρτηση διπλού σταδίου με βαλβίδα (DSV), αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στην κολώνα του τιμονιού και μαρσπιέ θυρών από αλουμίνιο.

Μάλιστα, οι εκδόσεις Sprint, Ti και Veloce με το plug-in-hybrid κινητήριο σύνολο των 280 PS έχουν ακόμα πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό.

Οι τιμές όλων των εκδόσεων της Alfa Romeo Tonale στη χώρα μας έχουν ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ ΜΕ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
SUPER 1.5 DDCT 130HP MHEV38.500 €
SUPER 1.6 DDCT 130HP DIESEL43.000 €
SPRINT 1.5 DDCT 130HP MHEV42.000 €
SPRINT 1.6 DDCT 130HP DIESEL46.500 €
TI 1.5 DDCT 160HP MHEV42.500 €
TI 1.6 DDCT 130HP DIESEL50.000 €
VELOCE 1.5 DDCT 160HP MHEV46.000 €
SPRINT 1.3 AT 280HP PHEV Q451.635 €
Ti 1.3 AT 280HP PHEV Q454.600 €
VELOCE 1.3 AT 280HP PHEV Q458.100 €

(Σημείωση: Στον διαμορφωτή του επίσημου site της ελληνικής αντιπροσωπείας, οι τιμές όλων των εκδόσεων εμφανίζονται υψηλότερες, ωστόσο αυτό συμβαίνει καθώς δεν είναι δυνατό, τεχνικά, να συμπεριληφθεί η προωθητική ενέργεια που είναι σε ισχύ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκριτικό: Alfa Romeo Tonale 1.3Τ 280PS PHEV Q4 Veloce – Opel Grandland GSe 300PS

Αλέξανδρος Λιώκης: Ο σχεδιαστής της Alfa Romeo Tonale μιλά αποκλειστικά στο Car and Driver

Δείτε και δοκιμάστε την Alfa Romeo Tonale στο Golden Hall

Tι είναι το πιστοποιητικό NFT που πρώτη παρουσίασε η Alfa Romeo Tonale