Επίσημο: Αυτό είναι το όνομα του νέου B-SUV της Alfa Romeo - Πότε παρουσιάζεται


Η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε το όνομα του SUV με το οποίο επιστρέφει στο B-segment και γνωστοποίησε πότε και πού θα παρουσιαστεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 14/12/2023

Οριστικά. Επίσημα. Χωρίς «αστερίσκους» ή οποιαδήποτε διαφορετική «εσωτερική» ή… ειδική πληροφορία. Το πολυαναμενόμενο, νέο B-SUV της Alfa Romeo θα ονομάζεται MILANO!

Την είδηση έδωσε η ίδια η ιταλική φίρμα με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει ότι «επέλεξε ένα όνομα με τεράστια ιστορική αξία για το πρώτο Sport Urban Vehicle στην ιστορία της», όπως χαρακτηρίζει το SUV, το οποίο θα ακολουθεί πιστά το σπορ DNA της φίρμας.

Μάλιστα, επισημοποιεί αυτό που όλες οι πληροφορίες ανέφεραν, ότι εκτός από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του, θα είναι διαθέσιμο και ως θερμικό. Η επιλογή του ονόματος δεν είναι τυχαία, καθώς αποτίει φόρο τιμής στην πόλη του Μιλάνου, που αποτελεί την έδρα της ιταλικής φίρμας και από την οποία «όλα ξεκίνησαν στις 24 Ιουνίου 1910». Την πόλη που είναι «διεθνής πρωτεύουσα του design, σύμβολο της καινοτομίας και της βιωσιμότητας και ηγέτης της μετάβασης της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση».

Η Alfa Romeo MILANO θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου τον Απρίλιο του 2024, με τα αποκαλυπτήριά της να γίνονται στο Μιλάνο. «Με την Alfa Romeo MILANO, η μάρκα επανέρχεται στην κατηγορία Β, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, με μια νέα πρόταση που ενσαρκώνει απόλυτα το DNA της και την εκπλεπτυσμένη ιταλική σπορ ταυτότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Το πρώτο 100% ηλεκτρικό Sport Urban Vehicle αποτελεί τη νέα πύλη εισόδου στον κόσμο της Alfa Romeo για όλους, τους Alfisti και όχι μόνο, που περίμεναν την επιστροφή της μάρκας στην κατηγορία».

Από την πλευρά του, ο CEO της ιταλικής φίρμας, Jean-Philippe Imparato, επεσήμανε: «Με την άφιξη της MILANO το 2024, η Alfa Romeo ολοκληρώνει μια γκάμα ικανή να καλύψει τις επιθυμίες όλων των ένθερμων φίλων μας, αλλά και πολλών ακόμα. Η MILANO προορίζεται ως ένα συμβολικό ‘καλώς ήρθατε και πάλι' σε όλους τους Alfisti. Ως ιδιοκτήτες των Giulietta και Mito, περίμεναν να επιβεβαιώσουν την αγάπη τους για την Alfa Romeo. Επίσης, η MILANO θα είναι το ‘καλωσόρισμα’ σε όποιον αναζητά μια μοναδική sport εμπειρία σε αυτό το segment και την ιδιαίτερη ομορφιά της ιταλικής σχεδίασης. Η MILANO αποτελεί το πρώτο ορόσημο στη διαδικασία μετάβασης της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση και, όπως και η Tonale, έχει το σημαντικό καθήκον να ενισχύσει περαιτέρω την παγκόσμια παρουσία της Alfa Romeo».

Για να «εξηγήσει» ακόμα περισσότερο την επιλογή του ονόματος, η Alfa Romeo επισημαίνει ότι από το 1910, στο σήμα της υπάρχουν δύο σύμβολα που χαρακτηρίζουν την ιταλική πόλη: Ο σταυρός, που αποτελεί το ιστορικό σύμβολο της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας και το φίδι Biscione, το οικόσημο της οικογένειας ευγενών Visconti και ουσιαστικά ο θυρεός της πόλης. Συν τοις άλλοις, για περισσότερα από 60 χρόνια (1910-1972), το όνομα MILANO εμφανιζόταν στο κάτω μέρος του λογότυπου της φίρμας.

Έτσι, η απόφαση για την επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος δεν ακολουθεί την λογική των εμβληματικών ονομάτων των μοντέλων του παρελθόντος ούτε και των, εμπνευσμένων από ορεινά περάσματα, ονομάτων των δύο πιο πρόσφατων μοντέλων της, αλλά που δημιουργεί άρρηκτο όσο και ξεκάθαρο δεσμό με την ιταλική καταγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Alfa Romeo: Νέες Tonale, Stelvio και Giulia Tributo Italiano - Οι τιμές στην Ιταλία (photos)

Η Alfa Romeo εξετάζει την επιστροφή στα hatchback με το διάδοχο της Giulietta

Tι είναι το πιστοποιητικό NFT που πρώτη παρουσίασε η Alfa Romeo Tonale