Αυτή η Ferrari F355 Berlinetta είναι μοναδική για έναν προφανή λόγο (photos)


Οι ειδικοί στα μοντέλα της Ferrari στην Bell Sport & Classic έβαλαν πωλητήριο σε αυτήν τη μοναδική F355 Berlinetta.

  • ΦΩΤΟ: Bell Sport & Classic
  • 17/12/2023

Η Ferrari F355 Berlinetta κυκλοφόρησε το 1994 και ήταν στην παραγωγή για τα επόμενα 5 χρόνια. Ήταν εξέλιξη της 348, ενώ τη διαδέχτηκε η 360.

Έφερε κινητήρα V8 3,5 L με σαφείς καταβολές από το μοτέρ που χρησιμοποιούσε τότε η Ferrari στη Formula1, ενώ ήταν ικανός για 380 PS στις 8.250 rpm. Αυτές οι επιδόσεις κατέστησαν την 355 ως το μοντέλο με τους περισσότερους ίππους άνα λίτρο (108 PS/L), ξεπερνώντας τότε τη McLaren F1.

Η ισχύς έφτανε στον πίσω άξονα μέσω εντός 6τάχυτου, μηχανικούκιβωτίου, με τα 0-100 km/h να επιτυγχάνονται εντός 4,7 δευτερολέπτων.

Πέρα από αυτά τα εξαιρετικά για την εποχή στοιχεία, όμως, το συγκεκριμένο παράδειγμα της 355 Berlinetta, που πωλείται από την Bell Sport & Classic, έχει την ιδιαιτερότητα να είναι το μοναδικό που βάφτηκε σε χρώμα Blu Scuro Micalizzato. 

Έχει καταγράψει 41.000 χιλιόμετρα στα χέρια του μουσικού και θαυμαστή της Ferrari Chris Rea

«Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε αυτό το εξαιρετικά ποθητό παράδειγμα της Ferrari F355. Αυτή η πώληση αντιπροσωπεύει μια σπάνια ευκαιρία να αποκτήσει κανείς μία 355 που όλοι θέλουν: ένα πρώιμο δεξιοτίμονο, με Bosch 2.7 Motronic ECU, χωρίς αερόσακο, χειροκίνητο παράδειγμα της Berlinetta», δήλωσε ο Tim Kearns, διευθύνων σύμβουλος, Bell Sport & Classic.

«Αυτή η F355 είναι το τέλειο παράδειγμα μιας πραγματικά σπουδαίας Ferrari, μιας που μπορεί να γίνει κομμάτι των πιο αποκλειστικών συλλογών του κόσμου.»

Η τιμή για την οποία πρόκειται να πωληθεί το σπάνιο αυτό μοντέλο παραμένει άγνωστη, αλλά ο μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι αρκετά υψηλή.

Πηγή φωτογραφιών: Bell Sport & Classic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μουσείο Αυτοκινήτου: Γνωρίσαμε τη θρυλική Dino 246 GTS - Μοιάζει με Ferrari αλλά δεν είναι (photos)

Προσοχή στις απομιμήσεις! Η Ferrari ανταμείβει όσους καρφώσουν τα «μαϊμού» προϊόντα με το αλογάκι

Μόλις τρεις Ferrari 275 GTB/C Speciale κατασκευάστηκαν - Η μία τίθεται σε δημοπρασία (photos)