Αυτή η Toyota Celica μεταμορφώθηκε σε drift car με τη... βοήθεια της BMW (video)


Ο Daniel Railean «πάντρεψε» μια Toyota Celica δεύτερης γενιάς με το μοτέρ μιας 3άρας BMW και έφτασε σε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Bad Obsession Motorsport - YouTube
  • 15/11/2023

Τα παλιά, κλασικά οχήματα, αποτελούν πάντα μια καλή βάση για «τρελές» δημιουργίες. Μια τέτοια κατασκεύασε ο Daniel Railean, ένας λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της αυτοκίνησης, χρησιμοποιώντας ως βάση μια Toyota Celica δεύτερης γενιάς και τον κινητήρα μιας BMW Σειράς 3.

Ο Railean ξεκίνησε το πρότζεκτ αγοράζοντας την ταλαιπωρημένη RA40 Celica μέσω eBay. Το όχημα χρειαζόταν πολλές εργασίες, αφού είχε σκουριά σε μεγάλος μέρος του. Μάλιστα, εξαιτίας της σκουριάς, έλειπαν το πάτωμα, οι πόρτες, τα φτερά κι η μπαταρία του.

Ο Βρετανός αποφάσισε να επισκευάσει τις ζημιές, βρίσκοντας αρκετά μέρη από BMW, ώστε να ολοκληρώσει το εγχείρημά του. Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας M50 των 2,5 L προέρχεται από μια BMW Σειρά 3 γενιάς E36 και αποδίδει 170 ίππους και 245 Nm ροπής. Το πίσω μέρος προήλθε από ένα μοντέλο του 2011.

Ο σκελετός του οχήματος χρειάστηκε αρκετές τροποποιήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων θα ταίριαζαν στην κατασκευή και λειτουργούσαν σωστά. Ο Daniel, παρόλο που δεν είναι μηχανικός, εμπνεύστηκε από διάφορα οχήματα που είδε στα social media, αποδεικνύοντας τη δύναμη του διαδικτύου και της τεράστιας κοινότητας του κόσμου της αυτοκίνησης.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε ήταν η τελειοποίηση του αμαξώματος, αφού βρισκόταν σε πραγματικά κακή κατάσταση, όμως με τη βοήθεια ενός φίλου του, κατάφερε να έχει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα με υψηλής ποιότητας βαφή. Η πίσω αεροτομή έχει εμπνευστεί από τη θρυλική Porsche 911 κι έχει κατασκευαστεί από κομμάτια αλουμινίου.

Δείτε τη συνέντευξη του Railean στο Bad Obsession Motorsport:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Toyota: Όλα δείχνουν ότι η επιστροφή της θρυλικής Celica είναι προ των πυλών!

Αυτή η ρετρό Toyota Celica έχει κινητήρα από Honda S2000 (photos)

Ο νέος πρόεδρος της Toyota θέλει να δει τη Celica ξανά στην παραγωγή