Αυτό είναι το απίστευτο bonus που έλαβε ο CEO της Lucid


Σύμφωνα με τις αναφορές το πακέτο αποζημίωσης που εισέπραξε ο Peter Rawlinson ήταν ένα από τα υψηλότερα που έλαβε οποιοδήποτε στέλεχος για το 2021!

  • 2/5/2022

Αν νομίζετε ότι οι αποδοχές των 20 εκατ. ευρώ του πρώην αφεντικού της συμμαχίας Renault-Nissan  Carlos Ghosn ήταν προκλητικές και τα 66 εκατ. που φέρεται να έλαβε ο CEO της Stellantis Carlos Tavares αποτελούν σκάνδαλο, θα πρέπει να κρατηθείτε γιατί πριν από λίγες ώρες βγήκε στη δημοσιότητα το bonus που έλαβε CEO της Lucid, Peter Rawlinson.

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα ο Βρετανος εισέπραξε ως bonus για την περυσινή χρονιά ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 263 εκατ. δολάρια και μάλιστα αυτό συνέβη λίγο πριν η αξία της μετοχής του ομίλου πέσει κατά 2/3!

Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021 το Δ.Σ. του Lucid Group (το 61% της οποία ανήκει στη Σαουδική Αραβία) παραχώρησε ως bonus στον Rawlinson ένα πακέτο 13.8 εκατ. μετοχών για τέσσερα χρόνια και συνολικά 16 εκατ. μετοχές βάσει απόδοσης, με το συνολικό ποσό αποτίμησης να ανέρχεται στα 556 εκατ. δολάρια!

Η Lucid εισήλθε στο χρηματιστήριο τον περασμένο Ιούλιο και μέχρι και τον Νοέμβριο η κεφαλαιοποίησή της είχε φτάσει τα 91 δις δολάρια! Η αξία της μετοχής έμεινε αρκετά ψηλά για περισσότερους από έξι μήνες ώστε ο Rawlinson να εισπράξει τέσσερις από τις πέντε δόσεις των μετοχικών πακέτων που βασίζονται στη απόδοσή του.

Μάλιστα σύμφωνα με τις αναφορές το πακέτο αποζημίωσης των 263 εκατ. δολαρίων που εισέπραξε ο Rawlinson ήταν ένα από τα υψηλότερα που έλαβε οποιοδήποτε στέλεχος για το 2021! Ο CEO της Lucid μπορεί να αποκτήσει τις υπόλοιπες 2.2 εκατ. μετοχές όταν η αξία της εταιρείας φτάσει στα 70.5 δις δολάρια και παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για έξι μήνες.

Με το κλείσιμο του χρηματιστηρίου στις 29 Απριλίου 2022 η συγκεκριμένη τιμή αντιστοιχούσε σε 29.89 δις δολάρια και έτσι το μόνο που έχει να κάνει ο Rawlinson για να εισπράξει το επιπλέον ποσό της επιβράβευσης είναι απλά να παραμείνει στη θέση του για τα επόμενα 4 χρόνια.