Αυτό είναι το πιο όμορφο Datsun που έχεις δει ποτέ (video)


Η ανακατασκευή ενός Datsun 280Ζ με περισσότερα από 40 χρόνια “ζωής” θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όποια στερεότυπα κουβαλούσες σχετικά με τον κατασκευαστή του.

  • 20/4/2023

Οι βόλτες στο YouTube μάς έδωσαν την ευκαιρία να έρθουμε τετ-α-τετ με ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα Datsun  που έχουμε δει πει. Ο λόγος για το 280Z το οποίο κατασκευάστηκε το μακρινό 1978 και σε καμία περίπτωση δεν δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κουβαλά κάτι περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες ζωής.

Κατά τα φαινόμενα, υπεύθυνος για την ολική αναμόρφωση του Datsun είναι ο χρήστης του Instagram Vytautas Keturka απ' τη Λιθουανία, ο οποίος μοιράζεται μέσα από τον λογαριασμό του φωτογραφίες από το εντυπωσιακό αυτοκίνητο.

Το συγκεκριμένο ανήκει στη σειρά S30 της Nissan  η οποία λανσαρίστηκε με διαφορετικά ονόματα ανάλογα με τη χώρα κυκλοφορίας. Το 280Z σχεδιάστηκε αρχικά για την αγορά της Αμερικής και κάτω από το καπό φέρει τον κινητήρα L28 χωρητικότητας 2.8 λίτρων που αποδίδει 170PS και 221 Nm ροπή στις 4.400 rpm.

Απολαύστε το στο video που ακολουθεί...