Αυτό είναι το τελευταίο Audi TT που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής (photo)


Μετά από 25 χρόνια, το εμβληματικό Audi TT έριξε τίτλους τέλους. Δείτε το τελευταίο αντίγραφο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 23/11/2023

Όταν βγήκε για πρώτη φορά από τη γραμμή παραγωγής, το 1998 από το εργοστάσιο στο Gyor της Ουγγαρίας, ίσως ούτε η ίδια η Audi να περίμενε ότι το TT θα σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία.

Πλέον, μετά από 25 χρόνια ζωής και τρεις γενιές, το εμβληματικό sports coupe αποσύρεται και, επειδή συχνά η ζωή κάνει κύκλους, το τελευταίο αντίγραφο έμελλε να βγει από τη γραμμή παραγωγής από την οποία βγήκε και το πρώτο.

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου 2023, το τελευταίο TT Coupe (συγκεκριμένα το TTS) βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Gyor. Ήταν το αντίγραφο 662.762 με το οποίο έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο μοντέλο που αποτέλεσε ένα διαχρονικό σύμβολο σχεδίασης.

Η βάση του αποτέλεσε το concept car που παρουσιάστηκε το 1995 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ μετά την αποκάλυψη του μοντέλου παραγωγής, ακολούθησε και η roadster έκδοση. Τους τελευταίους μήνες, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι στο τέλος του 2023 θα σταματήσει να παράγεται, εμφανίστηκαν αρκετές ειδικές εκδόσεις σε διάφορες χώρες, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του.

Η Audi έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια ως ηλεκτρικό, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει λάβει κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Οπότε μέχρι τότε, μπορούμε να περιμένουμε και να ελπίζουμε να το δούμε να επιστρέφει ξανά στην παραγωγή, ανανεωμένο και προσαρμοσμένο στις «απαιτήσεις» της σύγχρονης εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Audi TT RS Iconic Edition: Ο αποχαιρετισμός των οκτανίων (photos)

Ειδική έκδοση του Audi TTS για το τέλος της παραγωγής στην ιαπωνική αγορά (photos)

Τρεις γενιές Audi TT μάχονται στο 400άρι (video)