Αυτό συμβαίνει όταν «παντρεύονται» ένα Volkswagen Beetle και μία BMW E46 (video)


Το ιδιαίτερο, χειροποίητο, pickup κινείται κανονικά στους δρόμους και διαθέτει εξαρτήματα από Ford F-150, Peugeot 206 και Porsche Cayman!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: YOUTUBE
  • 28/5/2023

Έχουμε δει αμέτρητα renderings να «κατακλύζουν» το διαδίκτυο, όπως και πολλές προτάσεις μετατροπών μοντέλων από διάφορους ερασιτέχνες ή και επαγγελματίες μηχανικούς.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση του Jo Riley, ιδιοκτήτη του «Jo's Fab Lab», πραγματικά είναι εντυπωσιακή και θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή… έμπνευσης για την Volkswagen, σε περίπτωση που αποφάσιζε να εμπλουτίσει τη γκάμα της.

Πρόκειται για το Volkswagen Beetle Pickup, το οποίο προέκυψε, κατά βάση, από δύο κατεστραμμένα αυτοκίνητα που είχε στη διάθεσή του: Το κλασικό VW Beetle της γυναίκας του και τη δική του BMW E46 station wagon. Η χρησιμοποίηση του «σκαθαριού» δεν έφερε γκρίνια από τη σύζυγο, καθώς ο κινητήρας του είχε «παραδώσει πνεύμα», ενώ το οδηγούσε εκείνος, λόγω προβλήματος στον θερμοστάτη. Οσο για την BMW, είχε σπασμένη εμπρός ανάρτηση.

Στο μυαλό του είχε πάντα την κατασκευή ενός μοντέρνου Beetle pickup, αλλά του έλειπαν οι «σωστές» αναλογίες. Πλέον, με τη βοήθεια του μεγαλύτερου μεταξονίου της BMW, η ιδέα άρχισε να ωριμάζει στο μυαλό του. Έτσι, ξεκίνησε να «γδύνει» τα δύο οχήματα και «συναρμολόγησε» τα δύο πλαίσια, κόβοντας στη μέση το Beetle και ενώνοντάς το με την BMW, της οποίας διατήρησε τον 6κύλινδρο κινητήρα.

Η έμπνευση για την καρότσα του pickup προήλθε από ένα Ford F-150, από το οποίο χρησιμοποίησε τα πίσω φώτα, ενώ η ηλιοροφή ενσωματώθηκε από ένα Peugeot 206. Όσο για το κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, ανήκει σε μία Porsche Cayman S του 2014.

Η όλη κατασκευή του οχήματος κράτησε 18 εβδομάδες, αλλά η δουλειά άξιζε τον κόπο. Αλλωστε, ο Jo δεν το έχει σταθμευμένο σε γκαράζ, αλλά το χρησιμοποιεί κανονικά σε διάφορα ταξίδια που κάνει από την Αγγλία, που είναι η «βάση» του, προς την Ουαλία και την Σκωτία. Το μόνο που του λείπει είναι το cruise control, το οποίο δε διατήρησε στην ιδιαίτερη κατασκευή που υλοποίησε.

Δείτε σε δράση το δημιούργημά του, στο video που παρουσιάζεται στο κανάλι «Hand Built Cars» του YouTube.