Αυτό το Audi RS7 είναι ένα «έργο τέχνης» πάνω σε ρόδες (video)


Πολλά «φτιαγμένα» αυτοκίνητα κυκλοφορούν, όμως μερικά πραγματικά φαντάζουν εξωπραγματικά, κυρίως λόγω της ομορφιάς τους, όπως αυτό το Audi RS7 Sportback.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RoCars - YouTube
  • 24/1/2023

Το Audi RS7 Sportback είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας, που πληροί όλα τα κριτήρια για να θεωρείται ένα από τα πιο «αγριεμένα» μοντέλα των Γερμανών.

Τώρα, η ομάδα της Akrapovic πιάνει στα χέρια της το τετράθυρο hatchback και το πάει σε... άλλο επίπεδο, με τις προσθήκες να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. 

Φυσικά, η Akrapovic είναι γνωστή για τα συστήματα εξάτμισης με τα οποία εφοδιάζει τα οχήματα που αναβαθμίζει, κάνοντάς τα, όχι μόνο να μοιάζουν, αλλά και να ακούγονται, «τερατώδη». Δε θα μπορούσε λοιπόν να λείπει ένα τέτοιο σύστημα από το συγκεκριμένο RS7, το οποίο παρουσιάστηκε από το κανάλι RoCarsTV στο YouTube.

Το εκκωφαντικό «κροτάλισμα» της εξάτμισης κάνει από μόνο του το δημιούργημα της Akrapovic ιδιαίτερα επιθετικό, όμως συνοδεύεται και από την αντίστοιχη εμφάνιση, η οποία ταιριάζει απόλυτα με τον ήχο.

Για το αμάξωμα του RS7 έχει επιλεγεί μία ματ μαύρη βαφή, ενώ κόκκινες λεπτομέρειες έχουν προστεθεί, όπως για παράδειγμα στις ζάντες, οι οποίες είναι δια χειρός της πολωνικής Turismo Wheels, τις δαγκάνες των φρένων, αλλά και τα λογότυπα της σειράς RS της Audi, όπως και αυτά της ίδιας της εταιρείας στο πίσω μέρος.

Το αεροδυναμικό πακέτο έχει επιμεληθεί η Maxton Design, η οποία έχει προσθέσει μία αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή, ποδιές στα πλαϊνά του οχήματος, splitter στον μπροστινό προφυλακτήρα και τα πλαϊνά του πίσω μέρους, αλλά και ένα κάλυμμα για τη «φασαριόζικη» εξάτμιση της Akrapovic.

Όσο για τον κινητήρα, δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή, και πρόκειται για τον ίδιο V8 χωρητικότητας 4,0 L που φέρει το αρχικό μοντέλο, και αποδίδει 600 PS και 800 Nm ροπής, προσφέροντας στο Audi RS7 Sportback τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 305 km/h

Δείτε το «έργο τέχνης» στην πλήρη μορφή του: