Αυτό το Mazda MX-5 μετατρέπεται σε κομψό fastback μέσω 3D εκτύπωσης (video)


Το Mazda MX-5 είναι διαθέσιμο με μαλακή οροφή και με hardtop. Ωστόσο, μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης μετατρέπεται σε ένα πανέμορφο hatchback. 

  • ΦΩΤΟ: YOUTUBE/HutchinsRacing
  • 12/11/2023

Οι ιδιοκτήτες ενός Mazda MX-5 γενιάς NA και NB στις ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα εργοστασιακά hardtop που προορίζονται για τα αυτοκίνητα τους είναι τόσο σπάνια όσο και ακριβά. Υπάρχουν πολλές «επίσημες» επιλογές σχεδίασης για τρισδιάστατους εκτυπωτές, ωστόσο η τεχνολογία δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες για πρωτότυπες και πλήρως εξατομικευμένες δημιουργίες.

Η συγκεκριμένη... έμπνευση μετατρέπει ένα Miata γενιάς NB σε fastback. Σχεδιασμένο από την HutchinsRacing, αποκτά το κατάλληλο design για να «υποδεχθεί» τα πίσω τζάμια, το παρμπρίζ και τη θύρα του πορτμπαγκάζ, δίνοντας στο μοντέλο το... coupe αμάξωμα που μπορεί να είχε αν ήταν σχεδιασμένο για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από roadster.

Ασφαλώς η διαδικασία κατασκευής είναι πιο απαιτητική σε σχέση με την αγορά ενός ολοκληρωμένου κομματιού από έναν προμηθευτή. Προσθέστε ότι η σχεδίαση της οροφής fastback ενσωματώνει το πορτμπαγκάζ και η τοποθέτησή της είναι πιο περίπλοκη. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κατασκευή κόστισε περίπου 470 ευρώ, που περιλαμβάνει το κόστος 97 ευρώ του μοντέλου τρισδιάστατης εκτύπωσης για το hardtop.

Δείτε το τελευταίο από τα 3 video της μετατροπής όπως δημοσιεύτηκε στο κανάλι HutchinsRacing του YouTube:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ιταλικό MX-5 γίνεται... μονοθέσιο (photos)

Αυτό το Mazda MX-5 μοιάζει με... Porsche 911 Dakar (photos)

Mazda MX-5: Οι τεσσερις γενιές του θρυλικού roadster