Η SEAT γιορτάζει τα 40 χρόνια του Ibiza με μια ειδική περιορισμένη έκδοση (photos)


Το SEAT Ibiza Anniversary Limited Edition διαθέτει νέο εξοπλισμό και καινούρια χρώματα - Πότε θα φτάσει στις αγορές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SEAT
  • 11/1/2024

Το 2024 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 40 χρόνων ζωής για το SEAT Ibiza. Το εμβληματικό supermini της ισπανικής φίρμας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1984 και έκτοτε, με τις πέντε γενιές του, έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατ. αντίγραφα.

Για να γιορτάσει την 40ή επέτειο του μοντέλου που έθεσε τα θεμέλια για την καθιέρωσή της, η SEAT δημιούργησε μια ειδική, περιορισμένη έκδοση. Το όνομά της, Anniversary Limited Edition, η οποία θα φτάσει στις αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η «εορταστική» έκδοση θα διαθέτει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, νέο εξοπλισμό και χρώματα, όπως και καινούριες ζάντες αλουμινίου αλλά και ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία. Εξωτερικά, θα ξεχωρίζει από το αποκλειστικό γκρι χρώμα αμαξώματος Graphene Grey και τη διαφορετική γκρι παραλλαγή Cosmo Grey στις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Επιπλέον, στην κολόνα B έχει χαραχθεί με λέιζερ το λογότυπο «Anniversary Limited Edition». Ανοίγοντας την πόρτα για να μπει κανείς στην καμπίνα, συναντά αντίστοιχο λογότυπο στο μαρσπιέ, ενώ το εσωτερικό επωφελείται από νέα, αποκλειστικά, υφασμάτινα καθίσματα bucket, που εξασφαλίζουν επιπλέον άνεση αλλά και δυναμικά στοιχεία για τους εμπρός επιβάτες.

Συν τοις άλλοις, στην κονσόλα αλλά και στις πόρτες υπάρχει ένα καινούριο σκούρο ματ φινίρισμα αλουμινίου. Η SEAT δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό ή για το κινητήριο σύνολο της ειδικής έκδοσης, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε νεότερη ανακοίνωση ή το εμπορικό της λανσάρισμα.

Η πρώτη γενιά του Ibiza αναπτύχθηκε από την SEAT χωρίς τη βοήθεια κάποιου τεχνολογικού συνεργάτη, βασισμένη στην εσωτερική τεχνογνωσία αλλά και αυτή των συνεργατών του Giorgetto Giugiaro για την εξωτερική του σχεδίαση, της Karmann για το εσωτερικό και της Porsche για το κινητήριο σύνολο.

«Η επιτυχία του εμβληματικού Ibiza σήμαινε ότι ορισμένες χώρες αναγνώρισαν την αξία του οχήματος ακόμη και πριν από την ίδια τη μάρκα! Η SEAT έχει αυτή τη στιγμή την καλύτερη γκάμα προϊόντων στην ιστορία της και τώρα είναι πιο δυνατή από ποτέ», δήλωσε ο CEO της φίρμας, Wayne Griffiths.

Και πρόσθεσε: «Με την ομαλοποίηση της πρόκλησης προμήθειας ημιαγωγών, οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 24% το 2023, ενώ φτάσαμε τις 288.400 παραδόσεις αυτοκινήτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η SEAT θα ανανεώσει τα Leon, Ibiza και Arona

Seat: Νέες εκδόσεις για Ibiza και Arona με φόντο τη βιωσιμότητα (photos)

To SEAT Ibiza γίνεται ηλεκτρικό το 2026