Αυτό το Toyota Camry με κινητήρα 2JZ και 3.000 PS «σπάει τα ηχεία» στο δυναμόμετρο (video)


Τα λόγια είναι περιττά σε αυτή την περίπτωση. Ο ήχος... είναι όλα τα λεφτά και, όπως λένε οι πρωταγωνιστές του video, σε κάνει να νιώθεις την τεράστια ισχύ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FuelTech USA - YouTube
  • 8/1/2024

Όταν κάποιος φέρει στο μυαλό του ένα Toyota Camry δύσκολα μπορεί να φανταστεί τετραψήφια ιπποδύναμη. Ωστόσο, το δημιούργημα της Lazcano Racing «διέλυσε» κάθε... φαντασία, ξεπερνώντας με ευκολία τους 3.000 ίππους, με τη βοήθεια ενός κινητήρα 2JZ.

Μπορεί το εξωτερικό του μοντέλου να λέει 'Camry', όμως πέρα από την ονομασία και τη σχεδίαση, κανένα άλλο στοιχείο του οχήματος δεν προέρχεται από το original μοντέλο. Η κατασκευή βασίζεται σε ένα σασί Pro Mod, που προμηνύει τεράστιες επιδόσεις στα dragster.

Ο ιδιοκτήτης, Jose Gonzalez, είναι κάτοχος του ρεκόρ στην κατηγορία Quickest Door Car, καταγράφοντας χρόνο 5,359 sec στο 400άρι και ταχύτητα εξόδου 439,25 km/h, μια Pro Mod Camaro. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος για το Camry είναι τα 5,40 sec.

Στο σχετικό video της FuelTech USA στο YouTube, το όχημα με τον 2JZ κινητήρα, που έγινε γνωστός από μοντέλα όπως η Mk4 Supra, ανεβαίνει πολλές φορές στο δυναμόμετρο, σοκάροντας με την εξωπραγματική του ισχύ αλλά και τον ήχο του. Ο μέγιστος αριθμός που έδειξαν οι μετρήσεις ήταν οι 2.975 ίπποι στους πίσω τροχούς, οι οποίοι μεταδίδονται μέσω ενός κιβωτίου με 7 σχέσεις.

Εκτιμάται ότι η πραγματική ισχύς του Camry στον στρόφαλο ανέρχεται περίπου στους 3.300 ίππους, κάτι που θα μεταφραστεί σε εκπληκτική επίδοση στο 400άρι. Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν ένα Precision Turbo 110mm που συνοδεύεται από ένα σύστημα νίτρο, ενώ μεταξύ των πολλών βελτιώσεων περιλαμβάνεται και ένα σύστημα FuelTech FT600.

Το «τέρας» της Lazcano Racing θα συμμετέχει στην κατηγορία Pro Import της NHRA στα dragster, όπου, με τη βοήθεια της El General Racing και του Steve Petty της Proline Racing, θα βάλει στο «μάτι» τα 5,40 sec.

 Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τυφλός οδηγός dragster μπαίνει στην πίστα και σπάει τα κοντέρ (video)

Ένα Honda 1000 PS και μία Porsche 918 Spyder στα 400 μέτρα (video)

Μονοθέσιο F1 εναντίον του McMurtry Speirling και της Nevera σε ένα αλλιότικο 400άρι (video)