Αυτό το Toyota Pickup 4Χ4 Deluxe του 1981 αναζητά νέο κάτοχο (video-photos)


Το πανέμορφο Toyota Pickup 3ης γενιάς ήταν το πρώτο που κυκλοφόρησε ως τετρακίνητο από τους Ιάπωνες και διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 3/3/2024

Στους διάφορους οίκους δημοπρασιών αυτοκινήτων μπορεί να βρει κανείς μοντέλα κάθε είδους, που ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες, τις ανάγκες ή και τα (παιδικά) όνειρα. Αρκεί βέβαια να έχει τα χρήματα για να τα αποκτήσει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα Toyota Pickup 4X4 Deluxe του 1981 εκτίθεται σε δημοπρασία μέσω του Bring a Trailer και από τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν, αλλά και το σχετικό video που αναρτήθηκε στο κανάλι Ivan Chavez του YouTube, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Έχοντας διχρωμία αμαξώματος σε κόκκινο και άσπρο, αλλά και αυτοκόλλητα σε πορτοκαλί και κίτρινο στο πλάι, δείχνει πανέμορφο και έτοιμο για κάθε είδους χρήση. Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 2,4 L 22R, που εργοστασιακά αποδίδει 97 PS και 175 Nm, ωστόσο διευκρινίζεται ότι έχει αναβαθμιστεί από τον τωρινό ιδιοκτήτη του.

Άλλωστε, υπάρχουν μία σειρά από καινούρια στοιχεία στο συγκεκριμένο pickup 3ης γενιάς, η οποία ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε με τετρακίνηση. Ακόμα και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων δέχθηκε την απαραίτητη «φροντίδα» τον Αύγουστο του 2021, ενώ και η καρότσα έχει αντικατασταθεί. Συν τοις άλλοις, τον Αύγουστο του 2023 η βαφή ανανεώθηκε σε πολλά σημεία του αμαξώματος.

Στον εξοπλισμό του υπάρχουν, μεταξύ άλλων, τροχοί 15 ιντσών, ελαστικά 255/70 General Grabber A/T X, καθίσματα μπάκετ και ραδιόφωνο. Είναι καταχωρημένο στην Καλιφόρνια τουλάχιστον από το 1992, ενώ ο τωρινός ιδιοκτήτης το απέκτησε το 2023. Διαθέτει βιβλίο συντήρησης στο οποίο φαίνεται ότι έχει περάσει από service και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν δεν έχει εμπλακεί σε ατύχημα.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με υφασμάτινα ένθετα, ενώ για τη θέρμανση φροντίζει το καλοριφέρ. Το οδόμετρό του δείχνει 26.150 μίλια (42.084 χλμ), ωστόσο έχει ήδη «μηδενίσει» μία φορά και δεν αποκλείεται να έχει «πειραχθεί» τον Ιούνιο του 2023. Έτσι, η πραγματική απόσταση που έχει διανύσει το συγκεκριμένο pickup είναι άγνωστη.

Η δημοπρασία ολοκληρώνεται σε δύο μέρες και την ώρα που γράφονταν το άρθρο, η υψηλότερη προσφορά ήταν 20.000 δολάρια.

Πηγή: Bring a Trailer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ford Ranger Raptor εναντίον Toyota Hilux και VW Amarok στη μάχη των σύγχρονων premium pickups (video)

Η Chevrolet Camaro IROC-Z είναι μία χρονοκάψουλα από τη δεκαετία του '80 (photos)

Η σπάνια Lamborghini Centenario εμφανίζεται σε δημοπρασία και προκαλεί πανικό (photos)