Η σπάνια Lamborghini Centenario εμφανίζεται σε δημοπρασία και προκαλεί πανικό (photos)


Ανάμεσα σε πολλά εξωτικά μοντέλα σε δημοπρασία, η Lamborghini Centenario ξεχωρίζει λόγω σπανιότητας και ομορφιάς.

  • ΦΩΤΟ: RM Sotheby's
  • 16/2/2024

Ο οίκος RM Sotheby's ετοιμάζει μία δημοπρασία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου, με πολλά μοντέλα που είναι εξαιρετικής σπανιότητας και ομορφιάς, αλλά και εξαιρετικά υψηλής τιμής.

Το μοντέλο που ξεχωρίζει, όμως, είναι η Lamborghini Centenario LP770-4 Coupe, χρονολογίας 2017. Μόλις 20 βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής, και φέρει αρκετά κοινά με τη Sesto Elemento.

Είναι βαμμένη σε μαύρο ματχρώμα μεκόκκινες πινελιές, ενώ το ανθρακόνημα δεν λείπει, καθώς από αυτό είναι κατασκευασμένο όλο το αμάξωμα

Στο οδόμετρο έχει καταγράψει μόλις 112 χιλιόμετρα, άρα μιλάμε για έναν σχεδόν νέο όχημα, αχρησιμοποίητο, που παραδόθηκε στον τωρινό κάτοχό του και δεν «περπάτησε» ιδιαίτερα.

Κάτω από το καπό, εδράζεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 6,5 L, κατευθείαν από την Aventador SVJ, ενώ είναι και το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που έχει τετραδιεύθυνση.

Η εν λόγω Centenario καταχωρήθηκε στη Γερμανία, οπότε αν ο αγοραστής είναι από το Ντουμπάι, όπου και θα γίνει η δημοπρασία, θα πρέπει να πληρώσει και φόρο για την εισαγωγή της. 

Και όσο για το ποσό που αναμένεται να «πιάσει», οι διοργανωτές μιλούν για 2 ως 2,5 εκ. δολάρια. Η αρχική της τιμή ήταν 1,9 εκ. δολάρια.

Πηγή φωτογραφιών: RM Sotheby's

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lamborghini: Υπόσχεται τα EV της να είναι πανίσχυρα, αλλά και διασκεδαστικά στην οδήγηση

Lamborghini Sian Roadster: Συλλεκτική, πανέμορφη και... για γερά πορτοφόλια (photos)

Σοκαριστικό: Maserati MC20 συγκρούστηκε με δέντρο και κόπηκε στα δύο (video)