Η BMW M2 είναι η νέα «βασίλισσα» του Nurburgring (video)


Η BMW M2 μπήκε στην «Πράσινη Κόλαση» και έσπασε τα χρονόμετρα στην κατηγορία της. Δείτε τον χρόνο που σημείωσε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW M - YouTube
  • 31/8/2023

Πολλοί αναφέρονται στο Nurburgring ως την «απόλυτη πρόκληση» τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για τον οδηγό που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Άλλωστε, δε χαρακτηρίζεται άδικα «Πράσινη Κόλαση,» προσωνύμιο που της χάρισε ο Sir Jackie Stewart, αφού συνδυάζει με εκπληκτική αρμονία τις απαιτητικές στροφές με τις τεράστιες ευθείες και την αγριεμένη όψη του δάσους της οροσειράς Eifel.

Ένας πραγματικά γρήγορος γύρος στην πίστα των 20,8 km είναι ένα από τα πιο ισχυρά διαπιστευτήρια που χρειάζεται ένα όχημα για να θεωρείται ανώτερο, ισχυρότερο, να ανήκει στην ελίτ των γρήγορων και σπορ αυτοκινήτων.

Η νέα BMW M2 κατάφερε να κάνει ακριβώς αυτό, με τον Jorg Weidlinger να καταγράφει χρόνο 7:38.706 στην χάραξη των 20,8 km και 7:33.906 στην ελαφρώς μικρότερη χάραξη των 20,6 km χαρίζοντας στους γερμανούς το ρεκόρ γύρου στην κατηγορία compact αυτοκινήτων.

Για χάριν σύγκρισης, η προηγούμενη M2 Competition ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:52.36 στη μεγάλη χάραξη, δηλαδή περισσότερο από 13 sec αργότερα από το τρέχον μοντέλο.

Αυτή η απόκλιση οφείλεται στη διαφορά που έχουν τα δύο μοντέλα στην ισχύ, αφού η M2 που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της BMW σε αυτήν την προσπάθεια αποδίδει 460 PS ενώ η προηγούμενη έκδοση αγγίζει τα 410 PS.

Φυσικά, η ισχύς δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που επηρεάζει μια προσπάθεια στο Nurburgring. Η BMW αποκάλυψε ότι έκανε πυρετώδεις προετοιμασίες, αναφερόμενη στη μεταφορά του ανθρωπίνου δυναμικού, όπως και του εξοπλισμού, στην πίστα, αλλά και στον συντονισμό και προγραμματισμό του εγχειρήματος.

Ο ίδιος ο Weidlinger, τόνισε μάλιστα ότι η ομάδα δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα με τις καιρικές συνθήκες, αφού δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει ούτε έναν χρονομετρημένο γύρο στις δοκιμές, εξαιτίας του καιρού.

Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει αυτόν τον γύρο ιδιαίτερο είναι το γεγονός ότι παρόλο που η διοργάνωση επέτρεψε στην BMW M να κάνει ορισμένες τροποποιήσεις στο όχημα, η ομάδα επέλεξε να μην το κάνει.

Ο στόχος ήταν ο ταχύτερος γύρος να επιτευχθεί με την M2 στις εργοστασιακές τις ρυθμίσεις, ενώ το μόνο μέρος του οχήματος που άλλαξε ήταν τα ελαστικά, αφού η εταιρεία επέλεξε ένα σετ αγωνιστικού τύπου.

Δείτε τον γύρο...