Βγαίνει στο σφυρί το «ακραίο» ερπυστριοφόρο του Ken Block (photos-video)


Το Ford F-150 RaptorTRAX, το οποίο έχουμε απολαύσει σε video του Ken Block, είναι η τέλεια επιλογή για όποιον αναζητά ένα όχημα που μπορεί να «καταπιεί» οποιαδήποτε off-road διαδρομή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LBI Limited
  • 22/12/2023

Ο Ken Block είχε στη συλλογή του πολλά «τρελά» οχήματα παντός είδους, τα οποία εμφανιζόταν στα video του στο κανάλι των Hoonigan και των χορηγών του. Σε ένα video που είχε δημοσιεύσει η Monster Energy στο YouTube το 2009, πρωταγωνιστεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα που έχει οδηγήσει, το Ford F-150 RaptorTRAX.

Πρόκειται για ένα τροποποιημένο Ford F-150 του 2009 που είχε μεταμορφωθεί σε ένα Raptor του 2013,με τον κινητήρα V8 των 5,4 L να αντικαθίσταται από έναν Boss V8 6,2 L με Whipple supercharger. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ισχύ να ξεπερνά τους 650 ίππους, η οποία μεταδίδεται και στους δύο άξονες μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο F-150 ιδιαίτερο είναι το γεγονός ότι δεν έχει τροχούς. Η SVC Offroad τοποθέτησε ένα σετ Mattracks 105M1-A1 κι αμορτισέρ King, κάνοντας το ήδη άγριο όχημα ακόμη πιο επιθετικό κι έτοιμο να κατακτήσει κάθε έδαφος.

Εκτός αυτού, έχει προστεθεί μια μπάρα LED 30 ιντσών στον μπροστινό προφυλακτήρα SVC Baja που προτίμησαν οι Αμερικανοί, όπως κι ακόμη μία μπάρα φώτων στην οροφή. Η καρότσα φέρει ένα αποσπώμενο BBQ, ένα αδιάβροχο ηχοσύστημα, ένα βαρούλκο Warn και δύο καθίσματα Recaro που πλαισιώνονται από έναν κλωβό ασφαλείας.

Στην καμπίνα υπάρχουν ακόμη δύο καθίσματα Recaro, ενώ το αμάξωμα έχει ντυθεί με ένα ειδικό livery με τα σήματα της Monster, της Ford και των Hoonigan. Προσφέρεται κι ένα σετ συμβατικών τροχών, για όταν το F-150 RaptorTRAX κάνει εξορμήσεις σε λιγότερο απαιτητικά μονοπάτια.

Το όχημα είναι διαθέσιμο για αγορά μέσω της LBI Limited, όμως η απόσταση που έχει διανύσει στην καριέρα του είναι άγνωστη, αφού αναφέρεται στην αγγελία ότι υπάρχει μια ασυνέπεια στον χιλιομετρητή από τον Μάιο του 2019. Παρ' όλ' αυτά, έχει περάσει από service κι ενδελεχείς ελέγχους κι η μπαταρία έχει αντικατασταθεί. Η τιμή του είναι τόσο ακραία όσο είναι και το ίδιο, αφού ανέρχεται στα 195.000 δολάρια, δηλαδή στα 177.150 ευρώ.

Δείτε το πανίσχυρο Ford F-150 RaptorTRAX εν δράσει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Subaru Impreza 2.5 RS του Ken Block βγαίνει στο «σφυρί» (photos-video)

Electrikhana 2: Δείτε τον Ken Block να μπαίνει για τελευταία φορά στο Audi S2 Hoonitron (video)

Ken Block: Έτσι έχτισε την περιουσία των 230 εκατ. δολαρίων