BMW M4: Η «καυτή» έκδοση CS έρχεται στα μέσα του 2024


Η BMW M4 ετοιμάζεται να υποδεχτεί την «ακραία» της, CS έκδοση, πατώντας στα χνάρια της M3 CS.

  • 16/9/2023

Η BMW M4 αναμένεται να λάβει μία «καυτή» έκδοση CS το 2024, ως μέρος της αναβάθμισης της γκάμας του τμήματος M των Γερμανών που θα έρθει μέσα στα επόμενα έτη. Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στη συμβατική M4 coupe και την M4 CSL των 550 PS, η οποία κατέφτασε στις εκθέσεις της BMW πριν μερικούς μήνες.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της BMW M, Franciscus van Meel, ο οποίος αποκάλυψε ότι η M4 CS θα έρθει «στα μέσα της επόμενης χρονιάς.»

Εκτός αυτού, ο Ολλανδός προσέθεσε ότι το 2024 θα είναι ένα έτος ριζικής ανανέωσης κι αναβάθμισης της γκάμας της εταιρείας, αφού θα λανσαριστούν τόσο οι facelift εκδόσεις των BMW M3 και M4, όπως κι οι M5 και M5 Touring.

Ο van Meel δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες στη δημοσιότητα, σχετικά με την M4 CS, όμως το πιθανότερο σενάριο θέλει το νέο μοντέλο να «αντιγράφει» τα μηχανικά μέρη της τετρακίνητης M3 CS που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Αυτο θα τοποθετούσε κάτω από το κάλυμμα της M4 CS έναν turbo straight six κινητήρα 3,0 L, ο οποίος αποδίδει 550 PS, δηλαδή περίπου 40 PS περισσότερο από τις συμβατικές M3 και M4. Η M3 CS φέρει επίσης μια σειρά από βελτιώσεις στο σασί και τα μηχανικά μέρη, τα οποία θα κληρονομήσει κι η M4 CS.

Πηγή: Autocar