BMW M: «Δε θα μικρύνουμε τους κινητήρες μας»


Η BMW M δε σκοπεύει να σταματήσει να προσφέρει τους I6 και V8 κινητήρες της σύντομα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Enes Kucevic BMW Media
  • 9/12/2023

Η BMW έχει ξεκινήσει να μικραίνει τους κινητήρες της σταδιακά, ώσπου να έρθει η ώρα του ολοκληρωτικού εξηλεκτρισμού. Αυτός όμως δεν είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει κι η BMW M, το τμήμα υψηλών επιδόσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος M, Frank van Meel, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο CarExpert ότι ο αγωνιστικός βραχίοντας της BMW δεν πρόκειται να σμικρύνει τους κινητήρες του, διατηρώντας τους I6 και V8 στην γκάμα του.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο συνδυασμού ενός μικρότερου, τρικύλινδρου ή τετρακύλινδρου κινητήρα με μία μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία, ο Ολλανδός είπε ότι αυτή δε θα ήταν η «σωστή κίνηση» για την εταιρεία.

«Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούμε επειδή θέλουμε να έχουμε μία δυνατή βάση σε κάθε περίπτωση. Οπότε, για εμάς, το να επιλέξουμε έναν μικρότερο θερμικό κινητήρα σε συνδυασμό με μεγαλύτερες μπαταρίες δε θα ήταν σωστό. Για εμάς, το επόμενο βήμα θα είναι να περάσουμε στον ηλεκτρισμό εξ ολοκλήρου. Και θα το κάνουμε με τον σωστό τρόπο,» εξήγησε.

Όσο για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του τμήματος M, δεν πρόκειται να καταφτάσουν σύντομα, αφού σύμφωνα με τον van Meel, η τεχνολογία που προσφέρεται για τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι ακόμη έτοιμη να υποστηρίξει ένα μοντέλο κατασκευασμένο για την πίστα.

«Αν πρέπει να κάνει έναν ή δύο γύρους στο Nurburgring Norschleife με την τρέχουσα μπαταρία, αν πας με περισσότερο από 250 km/h, δε θα μπορέσεις να φτάσεις πολύ παραπέρα. Οπότε αυτός είναι ο περιορισμός αυτή τη στιγμή,» προσέθεσε. Για τον ίδιο, το σημαντικότερο στοιχείο ενός οχήματος που εστιάζει στις επιδόσεις μέσα στην πίστα είναι να μπορεί να αποδίδει σε υψηλά επίπδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW M: Τα γράμματα «M» και «i» δεν θα μπουν ποτέ μαζί σε ονομασία μοντέλου

Όλες οι πληροφορίες για την άφιξη της νέας BMW M5

Η BMW M4 CS κάνει δοκιμές στο Nurburgring και πλησιάζει απειλητικά (video)