Η BMW M4 CS κάνει δοκιμές στο Nurburgring και πλησιάζει απειλητικά (video)


Η «καυτή» έκδοση CS της BMW M4 αφαίρεσε μέρος του καμουφλάζ της και βγήκε για δοκιμές στο Nurburgring. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CarSpyMedia - YouTube
  • 10/10/2023

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της BMW MFranciscus van Meel, οι οποίες θέλουν την M4 CS θα καταφτάνει «στα μέσα της επόμενης χρονιάς,» το όχημα εθεάθη να κάνει δοκιμές στην πίστα του Nurburgring.

Ο van Meel είχε αποκαλύψει ότι η M4 CS θα είναι μέρος της ευρύτερης ανανέωσης της γκάμας της εταιρείας, καθώς κι ότι πρόκειται να επηρεαστεί σημαντικά από την αντίστοιχη έκδοση της M3, η οποία λανσαρίστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους. Στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του «κατασκόπου» CarSpyMedia, η M4 CS φαίνεται να έχει εξοπλιστεί με τα φώτα παραγωγής της, αφού η περιοχή των φωτιστικών σωμάτων έχει καμουφλαριστεί, υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια νέα προσθήκη.

Φυσικά, το καμουφλάζ δε λείπει και από τη μάσκα, όμως δεν καταφέρνει να κρύψει εντελώς τις αλλαγές που έχουν γίνει. Έχει προστεθεί μια αεροτομή στη βάση του προφυλακτήρα και κάθετες εισαγωγές αέρα στις γωνίες, τροποποιώντας σημαντικά την εμφάνιση του μπροστινού μέρους.

Και στο πίσω μέρος έχει γίνει αντίστοιχη δουλειά, αφού και εκείνο το σημείο έχει λάβει καμουφλάζ. Τα φωτιστικά σώματα παρουσιάζουν διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη φορά που το μοντέλο εμφανίστηκε δημόσια.

Η BMW δεν έχει κάνει λόγο για τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της εγχειρήματος, όμως αυτό που γνωρίζουμε η M4 CS πρόκειται να αντιγράψει έως έναν βαθμό την M3 CS. Η δεύτερη φέρει έναν twin-turbo inline six κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος αποδίδει 550 PS και 649 Nm ροπής, με την ισχύ να διοχετεύεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 8 σχέσεις.

Εκτός αυτού, η έκδοση CS της M4 αναμένεται να είναι ελαφρύτερη από την έκδοση Competition του μοντέλου, αφού την ίδια διαδρομή έχουν ακολουθήσει οι Γερμανοί και με την M3, συγκρίνοντας την CS με τη συμβατική έκδοση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η γερμανική εταιρεία έχει θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά για το νέο της όχημα, αφού θέλει να είναι εκείνο που θα κρατά τα σκήπτρα της ταχύτερης BMW στο Nurburgring. Κρίνοντας από τον τρόπο που κινείται το όχημα μέσα στην πίστα στο παρακάτω video, μια τέτοια επίδοση δε μοιάζει απίθανη: