BP, BMW Group και Daimler Mobility ανοίγουν το δρόμο για βιώσιμη κινητικότητα


Η BP έγινε ο τρίτος μέτοχος της κοινοπραξίας Digital Charging Solutions GmbH (DCS) με μερίδιο 33,3% μετά την αύξηση κεφαλαίου. Το BMW Group και η Daimler Mobility AG παραμένουν οι άλλοι δύο μέτοχοι με ίσο ποσοστό 33,3% ο καθένας. Η DCS θέλει να προσφέρει κορυφαίες λύσεις στον κλάδο, παρέχοντας απρόσκοπτη πρόσβαση σε περισσότερα από 300.000 σημεία φόρτισης σε 30 χώρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: BMW
  • 15/10/2021

Η ΒΡ θα παρέχει στους πελάτες της DCS πρόσβαση σε επιπλέον 9.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης και μαζί με την DCS, θα αναπτύξει νέες ολοκληρωμένες λύσεις για εταιρικούς στόλους, που θα περιλαμβάνουν τα καύσιμα και τις υπηρεσίες φόρτισης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΒΡ στοχεύει να αυξήσει το δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης EV έως το 2030 σε πάνω από 70.000 παγκοσμίως.

Η ηλεκτροδότηση βρίσκεται στο επίκεντρο της προσέγγισης της ΒΡ στην κινητικότητα. Και οι τρεις μέτοχοι της DCS μοιράζονται μια φιλοδοξία να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση και να ανοίξουν το δρόμο για βιώσιμη κινητικότητα. Η ΒΡ αυξάνει ραγδαία τις επιχειρήσεις χρέωσης σε όλο τον κόσμο και στοχεύει να έχει πάνω από 70.000 δημόσια σημεία φόρτισης έως το 2030.

Οι υπηρεσίες της DCS είναι απαραίτητες για τις στρατηγικές ηλεκτροκίνησης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία συνεργάζεται με προμηθευτές υψηλής ποιότητας και μεγάλου όγκου για να ενσωματώσει τις λύσεις φόρτισης στα λειτουργικά συστήματα των οχημάτων. Η Digital Charging Solutions GmbH βρίσκεται πίσω από τη μάρκα CHARGE NOW, την κοινοπραξία YOUR NOW των BMW Group και Daimler Mobility AG και λειτουργεί πολλές υπηρεσίες φόρτισης, όπως τις "Mercedes me Charge", "BMW Charging" και "MINI Charging".

Σημειώνεται ότι η DCS παρέχει ήδη ασυναγώνιστη πρόσβαση σε υποδομές φόρτισης με κάλυψη άνω του 85% σε 29 ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά την συνεργασία των τριών κολοσσιαίων εταιρειών, οι οδηγοί των EV μπορούν να προσβλέπουν σε βελτιωμένη κάλυψη και ευκολία φόρτισης καθώς αποκτούν πρόσβαση σε επιπλέον 9.000 σημεία γρήγορης και υπερταχείας φόρτισης (πάνω από 150kw) μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης της ΒΡ-Aral Pulse στη Γερμανία και ΒΡ pulse στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο η ΒΡ όσο και η DCS θα παρέχουν πρόσβαση σε προηγμένες υπηρεσίες φόρτισης, όπως το Plug & Charge, το οποίο επιτρέπει μια απρόσκοπτη εμπειρία φόρτισης, μειώνοντας την ανάγκη για εφαρμογές ή κάρτες φόρτισης-αρχικά διαθέσιμες στους υπερταχείς φορτιστές Aral Pulse στη Γερμανία από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Και για να υποστηρίξουν τη μετάβαση των επιχειρήσεων και των στόλων στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι επιχειρηματικοί πελάτες μπορούν να αναμένουν πρόσβαση σε μια λύση για ηλεκτρικούς και υβριδικούς στόλους που περιλαμβάνει νέες και καινοτόμες υπηρεσίες φόρτισης πέρα ??από τις υπηρεσίες καυσίμων, διοδίων και πλυσίματος.

Ο Richard Bartlett, ανώτερος αντιπρόεδρος της ΒΡ, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε τη φόρτιση τόσο βολική όσο ο ανεφοδιασμός στην αντλία - γρήγορη, αξιόπιστη και εξαιρετικά ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα του οχήματος για να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώσαμε αυτήν τη συνεργασία και ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί με τους συνεργάτες μας για να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους οδηγούς EV βολική φόρτιση όπου το χρειάζονται. "

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την ΒΡ ως έναν ισχυρό συνεργάτη που μοιράζεται το όραμά μας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Με τη δημιουργία αυτής της στρατηγικής συνεργασίας με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, θα παρέχουμε στους οδηγούς μεγαλύτερη πρόσβαση σε ένα βολικό και απρόσκοπτο οικοσύστημα φόρτισης όπου και όποτε το χρειάζονται, συμβάλλοντας στον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας », δήλωσε ο Gero. Götzenberger, Director for Strategy and Digital Mobility Solutions, Daimler Mobility AG.

«Αυτή η συνεργασία φέρνει το κορυφαίο δίκτυο φόρτισης μας ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Ειδικά η ηλεκτροκίνηση των στόλων και η διαχείριση του στόλου θα δουν μια ολοκληρωμένη ώθηση - θα προωθήσουμε από κοινού την καινοτομία, θα αυξήσουμε την εστίαση στους πελάτες μας και θα επιταχύνουμε τη μείωση του CO2. Καλωσορίζουμε την ΒΡ ως έναν ισχυρό και προοδευτικό συνεργάτη», προσθέτει ο Rainer Feurer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Επενδύσεων στο BMW Group.