Δείτε μία Mustang RTR να πιάνει φωτιά κατά τη διάρκεια επίδειξης drift (video)


Είναι από τις φορές που μία απολαυστική βόλτα μπορεί να μετατραπεί σε τραυματική εμπειρία μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: YOUTUBE/Kevin Darwish
  • 13/4/2024

Τα ατυχήματα με αγωνιστικά αυτοκίνητα δεν είναι σπάνια και αρκετές φορές μπορούν να συμβούν και εκτός αγώνων, όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες στην Καλιφόρνια.

Ο Kevin Darwish δημοσίευσε ένα video στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube στο οποίο παρουσιάζει πώς μια απολαυστική βόλτα ντριφταρίσματος με ένα κορυφαίο drift car, όπως η Mustang RTR Spec 5D, κατέληξε στις φλόγες.

Το ατύχημα συνέβη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης drift στους δρόμους του Long Beach. Ο Darwish ήταν συνοδηγός του επαγγελματία οδηγού James Deane και άρχισε να κινηματογραφεί την βόλτα. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως όλοι θα περίμεναν.

Σε κάποια στιγμή, άρχισαν να βγαίνουν καπνοί κάτω από το καπό της Mustang και πολύ γρήγορα εμφανίστηκαν φλόγες. Κοιτώντας το video, ο οδηγός φαίνεται ότι κάνει προσπάθεια να ενεργοποιήσει το σύστημα πυρόσβεσης και προς στιγμή η κίνησή του έχει αποτέλεσμα.

Όμως αμέσως μετά οι φλόγες φουντώνουν και πάλι και απειλούν να μπουν μέσα στην καμπίνα, αναγκάζοντας τους δύο άνδρες να βγουν άρον-άρον από το αυτοκίνητο.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα καμένο εμπρός τμήμα της Mustang, με τον V8 κινητήρα να καταστρέφεται ολοσχερώς. Ο Darwish επισημαίνει ότι δεν έμαθε τι πήγε στραβά και ξέσπασε η φωτιά, αλλά επισημαίνει ότι πριν εμφανιστούν οι φλόγες, ο ενθουσιασμός «είχε χτυπήσει κόκκινο» από την εμπειρία που βίωνε στο κάθισμα του συνοδηγού κατά τη διάρκεια της Formula Drift Long Beach Media Day.

Δείτε τι ακριβώς συνέβη στο video που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλά πήγε αυτό. Ο Nico Rosberg «παίζει» με το drift mode της Rimac Nevera και χάνει (video)

Αυτή η Toyota Celica μεταμορφώθηκε σε drift car με τη... βοήθεια της BMW (video)

Το drift σε δημόσιους δρόμους έφερε την επέμβαση της αστυνομίας και οδήγησε δύο BMW στην πρέσα! (video)