Δείτε πώς κατασκευάζεται η εντυπωσιακή BMW X7 (video)


Παρακολουθήστε βήμα-βήμα τη συναρμολόγηση της BMW X7 στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ, σε μία διαδικασία που πραγματοποιείται με μεγάλη ακρίβεια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW Group, Fabian Kirchbauer
  • 4/1/2024

Η BMW παρουσίασε την ανανεωμένη X7 το 2022, με την παραγωγή για την αγορά των ΗΠΑ να ξεκινά λίγους μήνες αργότερα στο εργοστάσιο Spartanburg στη Ν. Καρολίνα. Σε αυτή τη μονάδα μάς βάζει το κανάλι Frame στο YouTube, προσφέροντας μία γεύση του πώς κατασκευάζεται ένα από τα μεγαλύτερα SUV παγκοσμίως.

Η διαδικασία ξεκινά, όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα, με την κατασκευή του σασί. Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα Cluster Architecture, την οποία χρησιμοποιούν πολλά μοντέλα της BMW, τόσο θερμικά, όσο και ηλεκτρικά, εν αναμονή της νέας, αποκλειστικά για EV πλατφόρμας, Neue Klasse.

Στη συνέχεια, το αμάξωμα καλύπτεται με ειδικό βερνίκι, ώστε να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή του χρώματος, η οποία γίνεται με τη χρήση ρομποτικών βραχιόνων. Οι εργαζόμενοι της μονάδας παραγωγής συνεχίζουν, τοποθετώντας το ταμπλό και τον εμπρός προφυλακτήρα.

Στη συνέχεια, το κάθε αντίγραφο ανυψώνεται με ειδικό μηχανισμό, προκειμένου οι μηχανικοί να εγκαταστήσουν μέρη του κάτω τμήματός του. Μετά και το «κούμπωμα» του V8 TwinPower turbo κινητήρα 4,4 L ή του υβριδικού TwinPower turbo inline six κινητήρα 3,0 L, γίνονται οι οπτικοί έλεγχοι σε κάθε επιφάνεια των μονάδων της X7, πριν εκείνες πάρουν το δρόμο για τα χέρια των αγοραστών τους.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW: Τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσουν οι Βαυαροί το 2024

Ο CEO της BMW εξηγεί γιατί οι Βαυαροί επιμένουν στις ΜΕΚ

BMW M: «Δε θα μικρύνουμε τους κινητήρες μας»