Δείτε την Lamborghini Essenza SCV12 να κάνει «θαύματα» στη Monza (video)


Μια έκδοση παραγωγής της Lamborghini Essenza SCV12 έκανε την εμφάνισή της στη Monza, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση για το πανίσχυρο supercar.

  • ΦΩΤΟ: 19Bozzy92 - YouTube
  • 29/11/2023

Η Lamborghini Essenza SCV12 δημιουργήθηκε από το τμήμα Squadra Crose των Ιταλών, ενώ πίσω από την εμφάνιση και τον σχεδιασμό κρύβεται το τμήμα Centro Stile. Η παραγωγή του supercar με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 έχει περιοριστεί στις 40 μονάδες παγκοσμίως.

Όπως μπορεί κανείς να ακούσει στο video που δημοσίευσε το κανάλι 19Bozzy92 στο YouTube, στο οποίο πρωταγωνιστεί το μοντέλο στη θρυλική πίστα της Monza, πρόκειται για την πιο «εκκωφαντική» έκδοση του εν λόγω κινητήρα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Lamborghini.

Στα πλάνα φαίνονται διάφορες στιγμές της Essenza SCV12 μέσα στην πίστα, με εκείνη να ξεκινά με ένα από ζέσταμα και καταλήγοντας να «ουρλιάζει,» κάνοντας γρήγορους γύρους.

Σύμφωνα με την εταιρεία από την Sant'Agata Bolognese, η αροδυναμική του πανίσχυρου οχήματος έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη από ένα αυτοκίνητο κατηγορίας GT3, όντας ταυτόχρονα πολύ πιο αποδοτικό.

Εκτός αυτού, η ιταλική φίρμα έχει εξοπλίσει το «τέρας» επιδόσεών της με ένα τιμόνι με πολλαπλές λειτουργίες, εμπνευσμένο από τη Formula 1, αλλά κι ένα κάθισμα οδηγού OMP που έχει λάβει homologation από τη FIA και προσφέρει άνεση, σταθερότητα και ασφάλεια.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lamborghini: Η νέα επετειακή έκδοση της Huracan STO... πετάει φωτιές! (photos)

Αυτή είναι η πρώτη Lamborghini Huracan που κάνει το 400άρι σε λιγότερο από 7 δλ. (video)

H Lamborghini SC63 συνεχίζει δοκιμές ενόψει 2024 - Πρώτη επαφή του Romain Grosjean (photos)