Lamborghini: Η νέα επετειακή έκδοση της Huracan STO... πετάει φωτιές! (photos)


Η Lamborghini εμπνέεται από το SC63 Le Mans Hypercar και δημιουργεί μια ειδική έκδοση της Huracan STO, γιορτάζοντας τα 10α γενέθλια του αγωνιστικού της βραχίονα Scuadra Corse.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 16/11/2023

Παρόλο που η Lamborghini Huracan είναι έτοιμη να αποσυρθεί, παραχωρώντας τη θέση της στον διάδοχό της, οι Ιταλοί φαίνεται να μη θέλουν να αποχαιρετήσουν το εμβληματικό μοντέλο ακόμα. Η εταιρεία από την Sant'Agata Bolognese της Ιταλίας παρουσίασε μια μοναδική έκδοση της Huracan STO, ονόματι SC 10 Anniversario, για να γιορτάσει τα 10α γενέθλια του αγωνιστικού της βραχίονα, Scuadra Corse. Τη συγκεκριμένη έκδοση έχει επιμεληθεί το τμήμα ειδικών πρότζεκτ της Lamborghini, Ad Personam.

Το πανίσχυρο supercar έχει λάβει επιρροές από το livery του SC63 Le Mans Hypercar που αποκαλύφθηκε στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood νωρίτερα μέσα στο έτος, φορώντας τα χρώματα Verse Mantis, Nero Noctis και Rosso Mars. Η σημαία της Ιταλίας «τρέχει» από το μπροστινό μέχρι το πίσω μέρος, ενώ ειδικά σήματα 'Scuadra Corse 10 Anniversario' έχουν τοποθετηθεί στις πόρτες.

Βέβαια, οι αναβαθμίσεις δεν αφορούν μόνο την εμφάνιση του μοντέλου. Έχουν τοποθετηθεί νέα πτερύγια στους αεραγωγούς του καπό στο μπροστινό μέρος, κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, ώστε να βελτιστοποιείται η ροή του αέρα

Εκτός αυτού, η πίσω αεροτομή της συγκεκριμένης STO έχει κλίση τρεις μοίρες μεγαλύτερη από εκείνη της συμβατικής έκδοσης. Αυτή η προσθήκη ενδεχομένως να είναι αρκετή για να αυξηθεί ελάχιστα η τελική ταχύτητα, όμως η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει κάνει κάποια σχετική διευκρίνιση. Στο πίσω μέρος έχει προστεθεί και μια εξάτμιση Akrapovic.

Η Lamborghini έχει εξοπλίσει επίσης τη Huracan STO SC 10 Anniversario με αγωνιστικά αμορτισέρ με τετραπλή δυνατότητα προσαρμογής, για αναπήδηση και συμπίεση τόσο σε υψηλές, όσο και σε χαμηλές συχνότητες. Αυτό το σύστημα έρχεται να αντικαταστήσει την ενεργή ανάρτηση, ενώ νέα ελαστικά, που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Bridgestone, υπόσχονται εξαιρετικές επιδόσεις και ανθεκτικότητα στην πίστα.

 

Όσο για το εσωτερικό, τα καθίσματα έχουν ντυθεί με ύφασμα alcantara σε Nero Ade απόχρωση και ραφές σε χρώμα Verde Fauns που κάνουν αντίθεση, ακολουθώντας την ίδια παλέτα με το εξωτερικό του οχήματος. Έχουν τοποθετηθεί ζώνες τεσσάρων σημείων, όπως κι ένας κλωβός ασφαλείας και ένα κάλυμμα οροφής από ανθρακόνημα.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Lamborghini, Rouven Mohr, η Huracan STO SC 10 Anniversario δεν είναι μόνο φόρος τιμής στο αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας, «αλλά και μια χειροπιαστή απόδειξη του πώς η εμπειρία που κερδίζει κανείς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μπορεί να μεταφερθεί αποτελεσματικά σε ένα προϊόν για τον δρόμο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η πρώτη Lamborghini Huracan που κάνει το 400άρι σε λιγότερο από 7 δλ. (video)

H Lamborghini SC63 συνεχίζει δοκιμές ενόψει 2024 - Πρώτη επαφή του Romain Grosjean (photos)

H Lamborghini φέρνει τον διάδοχο της Huracan χωρίς τη βοήθεια της Audi