Δείτε το EV που επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 1,461 sec. (video)


Ομάδα 20 φοιτητών από τη Στουγκάρδη κατασκεύασε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο μονοθέσιο… που έσπασε τα χρονόμετρα και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 10/10/2022

Ποιο τετράτροχο επιταχύνει γρηγορότερα από 0-100 km/h; Στο μυαλό μας μπορεί να έρχονται διάφορες απαντήσεις. Ένα μονοθέσιο της Formula 1, κάποιο hypercar, ηλεκτρικό ή θερμικό/υβριδικό με ισχύ άνω των 1.000 PS είτε κάποιο EV ενός γνωστού brand ή ακόμα και κάποιος από τους «βασιλιάδες» του drag racing.

Κι όμως, η απάντηση δεν περιλαμβάνει τίποτα από τα παραπάνω. Το απόλυτο ρεκόρ κατέχει, επισήμως πλέον, ένα ηλεκτρικό όχημα που κατασκεύασε μια ομάδα 20 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης στη Γερμανία.

Το εξατομικευμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο E0711-11 EVO της Greenteam χρειάστηκε μόλις 1,461 sec. για να «πιάσει» από στάση τα 100 km/h, επίδοση η οποία αποτελεί νέο ρεκόρ Γκίνες. Το προηγούμενο κατείχε μία ομάδα από την Ελβετία, το 2016, με 1,513 sec.

Το EV μονοθέσιο των φοιτητών ζυγίζει 173 kg, διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστική ισχύ σχεδόν 210 PS και κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 7,67 kWh. Το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης υποστηρίζει ότι η μέγιστη επιτάχυνση φτάνει περίπου τα 2 g, όση δύναμη δηλαδή αισθάνονται οι αστροναύτες επιστρέφοντας στην ατμόσφαιρα της γης.

Το ρεκόρ σημειώθηκε σε μία πίστα στο χώρο της Bosch στο Renningen. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μονοθέσιο της Formula 1 χρειάζεται περίπου 2,5 sec. για να φτάσει τα 100 km/h. Με τα 1,461 sec. που χρειάζεται το E0711-11 EVO, είναι ταχύτερο κατά 0,5 sec. από το Pininfarina Battista, σχεδόν 0,6 sec. από το Ariel Hipercar και 0,9 sec. από το Tesla Model S Plaid. Ακόμα και η Bugatti Chiron είναι πιο αργή κατά σχεδόν 1 sec. Όσο για το Rimac Nevera, χρειάζεται 1,85 sec.

Η προσπάθεια για τον ασύλληπτο χρόνο κράτησε σχεδόν ένα έτος για την ομάδα των φοιτητών, που σπουδάζουν διάφορες ειδικότητες. Η προγραμματισμένη δοκιμή ήταν για πριν από περίπου ένα μήνα, αλλά αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που η Greenteam κατέχει το σχετικό ρεκόρ. Η πρώτη ήταν το 2012, με επίδοση 2,681 sec. η οποία καταρρίφθηκε αργότερα από ομάδες της Ολλανδίας και της Ελβετίας. Έκτοτε, το μονοθέσιο συνέχισε να εξελίσσεται και έχει συγκεντρώσει πολλές νίκες στη Formula Student σε διάφορες χώρες.

Στις προσπάθειες που έγιναν για επιστροφή στην κορυφή σημειώθηκε και ένα ατύχημα πριν από λίγους μήνες, όταν το πρωτότυπο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα τοίχο από ελαστικά που είχε τοποθετηθεί ως «φράγμα» στην πίστα. «Είχαμε μια αναποδιά στα τέλη Ιουλίου. Ευτυχώς, ο οδηγός δεν έπαθε τίποτα, αλλά το όχημα υπέστη τεράστιες ζημιές», τόνισε ο πρόεδρος της Greenteam, Pavel Povolni.

Από την πλευρά του, ο οδηγός του E0711-11 EVO στην επίτευξη του ρεκόρ, Diogo Silva, σχολίασε: «Ήταν εξαντλητική αλλά μια μοναδική εμπειρία και σίγουρα άξιζε τη σκληρή δουλειά».