Δείτε το πρώτο video με το Nissan Z Proto σε «δράση»


Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψή του στην έκθεση του Τόκιο, η Nissan μάς προσφέρει μια... γερή δόση απ' την «αγριεμένη» έκδοση του Z. Δείτε το video.

  • 4/2/2022

H Nissan εμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο έχοντας ως κεντρικό έκθεμα τη νέα πρόταση του Nissan Z μέσα από το οποίο επιθυμεί να προσφέρει στους fans της σειράς ένα νέο, προσιτό σπορ αυτοκίνητο, με ελκυστικό στιλ και επιδόσεις που ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς.

Ακριβώς δίπλα του βρέθηκε μία πρωτότυπη custom πρόταση, το Nissan Z Proto, το οποίο διακρίνεται για τη «δυναμική» του παρουσία, χρησιμοποιώντας μια σειρά από αξεσουάρ που ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στην αγορά στο προσεχές μέλλον.

Πριν από λίγες ώρες η Nissan ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube video, το οποίο έχει δημιουργηθεί με την τεχνολογία CGI και παρουσιάζει λεπτομέρειες από το πρωτότυπο μοντέλο ενώ παράλληλα το βλέπουμε για πρώτη φορά σε κίνηση.

Στο νέο bodykit εμφανίζεται χωρισμένη στα δύο η γρίλια του μπροστινού προφυλακτήρα, έχουν προστεθεί πλαϊνά φτερά που μεγαλώνουν τον όγκου του αυτοκινήτου ενώ υπάρχει και μία ελαφρώς μεγαλύτερη πίσω αεροτομή. Το σύνολο «δένει» αρμονικά με νέες μαύρες ζάντες 19 ιντσών που «φοράνε» ελαστικά Dunlop. Την ίδια στιγμή το χαρακτηριστικό «Ζ» παίζει σε αρκετά σημεία της πρότασης.

Θυμίζουμε πως η βασική έκδοση του νέου Nissan Ζ (ή Fairlady Z αν προτιμάτε) παρουσιάστηκε με έναν twin-turbo V-6 κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, που αποδίδει 400 PS/6.400 rpm και 474 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται είτε με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων είτε με χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Μέχρι στιγμής η Nissan τηρεί «σιγή ιχθύος» για το αν τελικά τα συγκεκριμένα αξεσουάρ διατεθούν στο κοινό, περιμένοντας λογικά να σταθμίσει τις αντιδράσεις πριν προχωρήσει σε κάποια κίνηση. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί πως αντίστοιχη πρακτική έχουν ακολουθήσει και άλλες φίρμες για μοντέλα υψηλών επιδόσεων όπως για παράδειγμα η BMW M αλλά και η Toyota.

Δείτε το video...