Δεν φαντάζεστε πώς «ακούγεται» ο κινητήρας υδρογόνου της Toyota Corolla (Video)


Η Toyota Corolla δανείζεται το 3κύλινδρο μοτέρ του GR Yaris, αλλά χρησιμοποιεί υδρογόνο αντί για βενζίνη και ο ήχος που παράγει, είναι παραδόξως, ιδιαίτερα ευχάριστος.

  • 6/5/2021

Η Toyota σκοπεύει να «ρίξει» την υδρογονοκίνητη Corolla σε αγώνα αντοχής μέσα στη χρονιά και μέσω του παρακάτω video, μας αποκαλύπτει πως θα είναι ο ήχος που θα παράγει το συγκεκριμένο μοτέρ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η Corolla θα συμμετάσχει στο Super Taikyu Series, χρησιμοποιώντας μία τροποποιημένη έκδοση του 3κύλινδρου  υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα, που έχει γίνει πλέον γνωστός σχεδόν σε όλους από το σκληροπυρηνικό GR Yaris. Η μοναδική μετατροπή που έχει υποστεί, είναι πως το καύσιμο σε αυτή την περίπτωση είναι το υδρογόνο και όχι η βενζίνη.

Και μάλιστα ο ήχος του συγκεκριμένου μοτέρ είναι πιο μπάσος και βαρύς, από όσο οι περισσότεροι ανέμεναν. Η εταιρεία ανέφερε επίσης σε παλαιότερο δελτίο τύπου, πως ο κινητήρας θα έχει και καλύτερη απόκριση. Σύμφωνα όμως με τον οδηγό αυτής της Corolla, η διαφορά δεν είναι μεγάλη.

«Δεν είναι τόσο διαφορετικό όσο περίμενα», ακούγεται να λέει στο video. «Έχεις την αίσθηση πως πρόκειται για κανονικό κινητήρα». Και όντως η φιλοσοφία λειτουργίας του κινητήρα είναι σχεδόν ίδια, απλά στη περίπτωση του υδρογόνου δεν εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα. Μόνο κάποια ποσοστά αζώτου εκπέμπονται, αλλά και πάλι καμία σχέση με τα καύσιμα που βασίζονται στο πετρέλαιο.

Η υδρογονοκίνητη Corolla θα λάβει μέρος με την ομάδα ORC ROOKIE Racing, στον αγώνα του NAPAC Fuji Super TEC 24 Hours, στις 21-23 Μαΐου. Η Toyota πιστεύει πως μέσω των συγκεκριμένων αγώνων, θα δημιουργηθεί μια νέα κοινότητα ανθρώπων που θα αγαπήσουν το υδρογόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οδηγούμε το πανίσχυρο Toyota GR Yaris των 261 ίππων

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.